Vita Hästen – Mariestad

The following two tabs change content below.
En bettingnörd som har stort intresse för hockey. Har älskat betting under hela mitt liv. Hockeyn är det jag lever för. Mitt största fokus ligger på NHL och svensk ishockey.

Latest posts by Heden (see all)

Dela tips:

Den södra allettan är inne i omgång två och Vita Hästen står idag som värd när Mariestad kommer på besök. Hästen kommer från en tung förlust mot Krif senast medans Mariestad tog en stark straffseger borta mot Helsingborg. Jag tror ändå att hemmalaget är ett nummer för stort här.

Vita Hästen kommer som sagt från en tung förlust i seriefinalen senast mot Kallinge. En förlust man dock inte ska skämmas för då Krif kanske varit det lag som inlett allettan stabilast hittills. Hästen möter idag ett motstånd som är betydligt mycket enklare än det man hade i söndags. Mariestad kommer på besök och det är också ett ganska vanligt besök. Enligt mig finns det två lag som ska vara givna i en kvalserie senare i vår. Självklart är Hästen ett av de lagen. Man har på pappret ett riktigt starkt lag. Man har mycket tyngd, spets och en hel del rutin i truppen som inte Mariestad har. Det kan vara Hästens tur iår att gå upp, men jag tror inte att man lyckas i slutändan. På pappret har man rutinerade herrar som Niklas Lihagen och Marcus Eriksson. Två spelare som jag nämnt tidigare som kanske de två bästa i hela hockeyettan och dessutom alldeles för bra för den här nivån egentligen. Det kryllar av kvalié i truppen och man skulle nog kunna säga att man kan dunka upp tre ”förstalinor”. Hästen är också extremt hemmastarka och har haft lätt för Mariestad genom åren. Det första mötet i allettan mellan lagen så vann Hästen med 4-2 i Mariestad. En match som man enligt statistiken var helt överlägsna. Nu spelar man hemma och där ska man inte tappa poäng. Ser också stor chans i att man vinner med minst två mål.

Mariestad har varit en stor överraskning hittills. Eller man kanske bara ska inse att de är bra och att de flesta i truppen vet  sin roll i laget. På fronten där det handlar om spetskompetens så ligger dom en bit efter Hästen, men ledarstaben har gjort ett bra jobb och får dock ut precis varenda droppe i kroppen av sina spelare. Deras styrka ligger i det defensiva och målvakten Andreas Ollikainen som varit väldigt bra denna säsong. På nåt sätt så känns det som att Mariestad är lite för orutinerade i såna här sammanhang och jämför man trupperna mellan lagen så ska Hästen vara det klart bättre laget. Det har man visat under de tidigare matcherna under säsongen. Bois vann den första matchen i sudden med 4-3, men efter det har Hästen vunnit med klara siffror (6-1, 6-3, 2-4). Man har mötts flitigt de senaste säsongerna och Hästen har vunnit 8 av de 10 senaste mötena inbördes. I sju av dem med minst två mål. Jag förväntar mig att man gör det igen. Hästen har ett av de bästa lagen i hela hockeyettan, om inte tillochmed det bästa. Man ska klara av att vinna denna match och förhoppningsvis gör man det med minst två mål. Mitt spel blir Vita Hästen -1.5 hos Svenska Spel till oddset 1.85. Insatsen blir 5 units.

  • Match: Vita Hästen – Mariestad
  • Speltips: Vita Hästen -1.5
  • Odds: 1.85 @ Svenska Spel
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22/1, 19.00

SpelbolagBonusLänk
0 krSpela här!

Lämna ett svar