Skövde – Vita Hästen

The following two tabs change content below.
En bettingnörd som har stort intresse för hockey. Har älskat betting under hela mitt liv. Hockeyn är det jag lever för. Mitt största fokus ligger på NHL och svensk ishockey.

Latest posts by Heden (see all)

Dela tips:

Skövde tar idag emot giganterna från Norrköping som kallas Vita Hästen. För ett lag känns matchen lite viktigare än för den andra, men poängen är dock väldigt viktig för båda. Min känsla går till det starkaste lagbygget i hockeyettan.

Skövde fick en riktigt bra start på allettan när man fick slå båda de topptippade lagen. Först vann man med 4-1 hemma mot Tingsryd för att sedan åka till Norrköping och slå Hästen på straffar. Efter dessa segrar har det dock gått tungt. Man har nu fem raka förluster och har halkat ner till jumboplats i serien. Matchen idag måste vinnas annars kan man nog ta en tidig semester. Innan allettan började så kändes Skövde rent spontant som att man skulle bli det lag som kom klart sist i allettan då jag anser att man är alldeles för svaga defensivt och framförallt kanske på målvaktssidan. Alexander Jirhage avslutade serien med ganska dåliga siffror och därför lånade också laget in Johannes Jönsson från Örebro innan första matchen. Jönsson har varit i hockeyettan tidigare och varit otroligt bra på den nivån, vilket han sedan också visade när han nästan på egen hand höll Skövde kvar i de första matcherna. Sedan kom skadan och Jirhage fick återigen ta över förstaspaden. Hans procent här i allettan är på strax över 79% medans Jönsson ligger etta i målvaktsligan med sina 93.98%. Det är en brutal skillnad och statistiken ljuger inte. Framåt är man ganska bra där man har spelare som Henrik Thegel och förre Hästen-backen Erik Rosén. Man saknar fortfarande lagets förstecenter Johan Erkgärds.

Vita Hästen har faktiskt två raka förluster, men ändå ligger man på en stabil andraplats. Först förlorade man mot Kallinge på hemmais, men det är inget att skämmas för. Sedan senast på straffar hemma mot Mariestad. Målvakten Daniel Sperrle har inte haft sina bästa dagar på jobbet under dessa matcher. Framförallt inte i den senaste matchen där han stod för flera skakiga ingripanden. Nu har man dock värvat in Axel Brage från Malmö som backup eller kanske tillochmed ny förstekeeper då Sperrle inte övertygat hittills. Det är inte bekräftat vem som står i skrivande stund, men anser att de ska vinna oavsett. Hästen fick stryk hemma med 3-2 efter straffar och bör ha fin revanschlust i kroppen. Framåt är man grymma och har tre linor som håller otroligt hög klass för att vara division ett. Det är bakåt man har lite problem, men allt som oftast brukar det lösa sig. Just nu tränar också Michael Nylander med Hästen och ryktas avsluta säsongen i Norrköping. Där visar det att man har ambitioner att ta sig upp denna säsong. Jämför man lag så ska hästarna under normala omständigheter vara ett par snäpp vassare än Skövde.

Skövde saknar sin viktigaste spelare hittills under allettan och när det som sagt gäller målvakten Johannes Jönsson så ser jag det som ett stort avbräck. Har hästen en normal dag så gör dem minst fyra kassar och det ska man vinna på. Mitt spel blir Vita Hästen att vinna under ordinarie tid till oddset 1.60 hos Svenska Spel. Insatsen blir 7 units.

  • Match: Skövde – Vita Hästen
  • Speltips: Vita Hästen (2)
  • Odds: 1.60 @ Svenska Spel
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 26/1, 16.00

SpelbolagBonusLänk
0 krSpela här!

Lämna ett svar