Storvreta – AIK

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Två av Sveriges mest meriterade innebandylag gör nu upp i en tidig seriefinal i innebandyns Superliga. Solnalaget AIK leder serien, Storvreta IBK ligger en poäng efter. Det lag som vinner matchen i Fyrishov i Uppsala kommer att ha ledningen i Superligan efter den 19:e omgången. Matchen, som spelas på torsdagskvällen, väntas dra storpublik.

Flera landslagsspelare kommer att befinna sig på Fyrishov ikväll. Båda lagen har flera SM-guld och dessutom Europatitlar. I över tio år har matcherna mellan de båda lagen tillhört de mest sevärde i innebandyns högsta serie. Lagen har dock inte mötts i någon SM-final, däremot i flera kvarts- och semifinaler genom åren. Efter att i några år parkerat längre ner i Superligan är AIK tillbaka i den absoluta toppen och möter ett Storvreta som vann förra årets serie med stor marginal, men som ifjol åkte ut i en femte och avgörande semifinal mot Dalen och därmed misslyckades att ta sig till en fjärde SM-final i rad.

Storvretas formsvacka tidigare under säsongen är glömd och som bortblåst. Just nu pekar formen spikrakt uppåt för Storvreta. 7–4 mot Warberg, 8–4 mot Mullsjö, 6–5 (sd) mot Pixbo och alltså hela 8–1 mot Linköping är klara bevis på det.
Man kan inte säga något annat än att laget från Uppsala har hittat en jämnhet och momentum i matcherna när de nu har tre bra femmor. Motståndarna kan se lite dåliga ut eller nästan helt bortsnurrade när Storvreta bara trummar på.

AIK som ledar serien har alltså en poäng mer än Storvreta, men intressant är att båda lagen står på exakt samma målskillnad inför matchen. Det är Storvreta som har revansch att utkräva efter att AIK vunnit klart hemma i Solnahallen i höstas.Publiken kan se fram emot många intressanta matcher i matchen. Till exempel den mellan de båda landslagsmålvakterna Patrik Åman i AIK och Viktor Klintsten i Storvreta eller mellan Karl-Johan Iraeus i AIK och Henrik Stenberg i hemmalaget, både i en forwardposition i respektive klubblag men lagkamrater i landslaget. Och inte minst mellan två av svensk innebandys stora ikoner, Storvretas och finska landslagets Mika Kohonen, flera år i rad utsedd till världens bäste innebandyspelare och AIK:s och svenska landslagets stjärnspelare Kim Nilsson.

Det är dukat för en het innebandymatch helt i publikens smak. När det kommer till mötena mellan Storvreta och AIK så brukar det alltid bli bra matcher när de spelar mot varandra. Man kan förvänta sig ett fartfyllt spel med mycket power från AIK´s sida, de har fått till det bra hittills. Samtigt kombinerar man smånätt skönspel med tungt grisigt AIK-spel vilket har visat sig passa stockholmarna under säsongen.

Noterbart:
– Storvreta har vunnit de senaste 5 matcherna.
– AIK har vunnit 4/5 senaste matcherna med uddamålen.
– Senaste 5 inbördes matcher har varit jämna och resulterat i 3 segrar för Storvreta och 2 för AIK.
– Viktor Klintsten visade mot Helsingborg varför han är en given förstamålvakt.
– Storvreta är inne i ett stim just nu. Man är i en period där alla verkar ha hittat form och motivation.

  • Match: Storvreta – AIK
  • Speltips: Storvreta (1)
  • Odds: 1.85 @ NordicBet
  • Insats: låg
  • Spelstopp: 23/1, 19.05

SpelbolagBonusLänk
Nordicbet1500 krSpela här!

Lämna ett svar