Fulham – Southampton

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Vi håller oss kvar i Premier League-fotbollen men förflyttar oss till den senare avsparkstiden där vi har ytterligare ett par matcher framför oss, här med fokus på det som komma skall i en av många arenor i London-området. Fulham står inför en tuff uppgift i sin iver till att klättra över nedflyttningsstrecket när man välkomnar Southampton till den engelska huvudstaden. Ett tryggt grundspel kan åter visa sig vara vägvinnande mot ett hemmalag som har haft svårigheter med att freda sitt mål.

Fulham fortsätter att gå söderut, trots några strösegrar här och där så visar man inte upp någon större jämnhet i sitt spel och därmed uteblir kontinuiteten i poängproduktionen. Man placerar sig alltjämt under nedflyttningsstrecket, och även om avståndet uppåt inte står på mer än två poäng, så är det troligt att man kommer få kriga hela vägen i jakten på att säkra kontraktet. Man står nu på 3 förluster i följd med målskillnaden 1-8 mot Swansea, Arsenal och Sunderland. Precis som ifjol är man inte alltför slagkraftigt på hemmabanan Craven Cottage där man har förlorat 7 av 11 ligamatcher hittills. Hemmalaget kommer till spel utan ett par alternativ i backlinjen där både John Arne Riise och Fernando Amorebieta saknas. Matthew Briggs är struken sedan tidigare. Adel Taarabt har skrivit på för Milan och har därmed spelat klart för ”The Cottagers”.

Southampton har som bekant inte lyckats bibehålla sin position i toppen, där man stod för en ruskigt positiv inledning av säsongen, där skador och ett svårare spelschema började sätta sina spår efter en period. Rent spelmässigt ser man dock åter ut att börja hitta rätt, även om resultaten inte har gått lagets väg alla gånger, där man nu kommer från två raka 2-2 historier mot Arsenal och Sunderland med två segrar (West Brom samt Yeovil i FA-cupen) innan dess. Senast presterade man väldigt väl mot, vid det tillfället, det serieledande London-laget där man nog förtjänade att få med sig mer än en poäng. ”Saints” har som bekant ett trist avbräck i mittlåset där Dejan Lovren kommer saknas ett tag framöver. Även Gaston Ramirez är otillgänglig pga skada. Ett plus dock att man återfår Rickie Lambert på topp.

Jag väljer att i första hand sikta in mig på Southamptons prestation i anfallsväg. Man är inte fullt så lika effektivt i sin defensiv, där bland annat Lovren saknas på nytt, att jämföra med inledningen av säsongen där man var ruskigt svårt att få hål på, ett koncept man har tappat under de senare delarna av seriespelet, även i matcher där man kan hålla ner antalet farligheter för motståndet. Man kan nog eventuellt tvingas gå för två mål för en fullpoängare här mot ligans svagaste försvarsspel.

Fulham är redan uppe på 50 insläppta mål (2,17 per ligamatch) vilket får ses som ett riktigt svagt facit om man ser till att det närmsta laget (Cardiff) i den kolumnen står på 40 insläppta. London-laget har släppt in minst två mål i 12 av sina 15 senaste ligamatcher där man framförallt har haft svårigheter med att få till ett samlat försvarsspel mot lag som är skickliga på att förflytta bollen på motståndets planhalva, och här är det få lag som är lika effektiva som Saints när det kommer till att sätta passningarna i den sista tredjedelen av banan. Höstmötet på St. Mary’s vanns av Southampton med 2-0, än mer anmärkningsvärt att man hade 20-1 i avslut mot mål efter att ha legat nära ett bollinnehav på 70 procent. Tror nog att dagens hemmalag kommer kunna skicka iväg fler avslut nu än senast men att spelet, till större delar, åter kommer äga rum på deras planhalva där motståndet kommer ha initiativet med bollen. Tror nog att det där sargade försvarsspelet kommer testas på nytt.

  • Match: Fulham – Southampton
  • Spel: Southampton över 1,5 mål
  • Odds: 2,00 @ William Hill
  • Units: medel
  • Spelstopp: 16.00 1/2

Spelbolag BonusLänk
william1500 krSpela här!

Lämna ett svar