Lazio – Roma

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Spelar italienskt idag nu när Serie A bjuder på en riktigt fin batalj denna söndag i form av ett Derby della Capitale. Stadio Olimpico i Rom står som spelplats till ytterligare ett hett derby som blir den andra för säsongen där Lazio är ute efter revansch mot ett Roma som går starkt i toppen. Tabellplaceringar och form brukar dock inte betyda alltför mycket där jag återigen väljer spel på ett, bokstavligt talat, gammalt beprövat kort, vilket har varit gångbart när dessa lag drabbar samman.

Lazio har inte haft något rolig säsong hittills där man har blandat och gett under säsongens gång med en rad ojämna prestationer. Det är först nu på slutet där man varit mer konsekventa i sitt spel där den nygamle Edy Reja har tagit över som huvudtränare, något som har gett resultat där man nu har gått obesegrat i 5 ligamatcher i följd, vilket har bidragit till att man börjar närma sig den sistaEuropa-platsen. Trots det så har det inte varit frid och fröjd i den ena sidan av Rom där försäljningen av kreatören Hernanes har upprört de ljusblåa supportrarna. Kanske kan vi eventuellt förvänta oss ett mer destruktivt och fysiskt Lazio där ingen vettig ersättare har hämtats in. Något positivt ur det hela att man ändå har lyckats skaka fram en riktigt intressant talang i Keita, född 1995, som var magnifik senast i 2-0 segern över Chievo. Biancocelesti får alltjämt klara sig utan Ederson medan Biglia är avstängd. Frågetecken på Dias och Konko. Daniele De Rossi har synat kortet i 5 av de 6 senaste derbymatcherna

Roma har hittat vinnarspåret igen efter ett par mindre framgångsrika säsonger där fransmannenRudi Garcia, som tog över i somras, har stått för ett lysande arbete så här långt. Man har alltjämt häng på seriesuveränen Juventus som efter 21 omgångar är det enda laget som har lyckats besegra de vinröda i ligasammanhang under den här säsongen. Bortser man från den matchen är formen alltjämt väldigt god där man städade av ett svårspelat Verona senast i helgen med ytterligare en bra insats i veckans cupmatch mot Napoli. Man kommer även stärkta till det här mötet efter att ha vunnit säsongens första derby, vilket var den första i dessa sammanhang efter att inte ha lyckats besegra ärkerivalen över 5 matcher i följd. Dagens Roma, med en stor stabilitet i sitt grundspel, har förutsättningarna till att hålla serieledaren inom ett rimligt avstånd med en bra ”mercato” där truppen har breddats ytterligare, till skillnad från motståndet. Giallorossi kommer till spel utan två alternativ på vänsterbacken där både Balzaretti och Dodosaknas pga skador. Tabellplaceringar och formkurvor har visat sig vara av mindre betydelse förr när denna speciella match har spelats där jag väljer att hoppa över ett eventuellt resultatspel med en svårtippad utgång. Karaktären som brukar prägla dessa möten brukar däremot vara mer förutsägbar.

Daniele Orsato står som rättskipare i dagens derby med ett snitt på 5,8 gula kort/Serie A-match under pågående säsong och det med 6 röda kort på 11 ligamatcher. Ett skapligt facit inför ett infekterat möte som har urartat vid ett par tillfällen genom åren. Slaget om Rom brukar bli intensiva bataljer och av tradition något hetsigt med mer kamp än skönspel, något som brukar synas bland domarnas kortlek. De 12 senaste mötena har landat på 8, 9, 10, 9, 11, 7, 7, 7, 7, 11, 7 och åter 7 kort, och det är endast i 2 av matcherna under denna period där det röda kortet har undvikits. Tror framförallt att det kan avspegla sig hos Lazio-spelarna, numera 19 poäng efter ärkerivalen i tabellen, där karaktär och vilja krävs. Även Roma har fysik att sätta emot och lär inte kliva undan nu när man har chansen till att trycka ner antagonisten ännu mer samtidigt som man har en placering i toppen att gå för.

  • Match: Lazio – Roma
  • Spel: Rött kort
  • Odds: 2,25 @ William Hill
  • Units: 2/10
  • Spelstopp: 15.00 9/2

Spelbolag BonusLänk
william1500 krSpela här!

Lämna ett svar