West Ham – Norwich

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Dagens speltips, blir brittisk fotboll som hämtas från Upton Park i London där West Ham och Norwich gör upp om värdefulla poäng i de nedre regionerna av tabellen. Båda lagen kommer från positiva resultat i helgen och har nu något att bygga på i kampen om att undvika nedflyttning. Den främsta anledningen till att lagen placerar sig där de gör är oskärpan framför mål, vilket även får stå som grund till kvällens spelform.

West Ham har haft sina perioder under säsongen, framförallt en väldigt svag sådan strax innan och efter årsskiftet där man inkasserade en rad svaga resultat i såväl cup- samt ligaspel där man placerade sig under nedflyttningsstrecket. Man har dock stått för en stark upphämtning på slutet där ett par mer stabila prestationer har fått supportrarna att andas optimism med 10 poäng av 15 möjliga över de 5 senaste ligamatcherna, vilket har gjort tillräckligt för att placera laget på rätt sida om strecket. En bra insats senast i Birmingham där Aston Villa besegrades med 2-0 efter att kaptenen Kevin Nolan åter blev dubbel målskytt samtidigt som det kollektiva försvarsspelet fungerade på nytt, ett väldigt starkt vapen där man nu har hållit nollan intakt i över 270 minuter i följd. Det var ”Hammers” 12:e nolla denna Premier League-säsong, vilket man är bäst med så här långt in i seriespelet. Något anmärkningsvärt sett till tabellpositionen. Hemmalaget får dock alltjämt klara sig utan Andy Carroll på topp som är avstängd i ytterligare en match efter denna. Kan eventuellt bli mer kännbart nu när man går upp mot en försvarslinje som kommer vara lägre placerat än det man gick upp mot senast. Även en av kreatörerna på mitten, Ravel Morrison, saknas. Även ytterbacken Joey O’Brien stryks. Adrian, som hämtades in från Real Betis, har sett bra ut sedan han fick chansen

Norwich placerar sig, likt motståndet, på 25 inspelade poäng vilket innebär att man står på rätt sida om strecket med två poängs marginal inför det här mötet. ”The Canaries” delar dock inte någon större formtrend där man i vanlig ordning har svårt att skapa någon kontinuitet i poängproduktionen. Man kan däremot glädja sig över sin senaste prestation där man lyckades knipa en poäng mot topplaget Manchester City efter ett mållöst möte på Carrow Road. Det är dock utanför hemmaarenan det av tradition svaga bortalaget har sina främsta svårigheter med att få med sig resultaten där man endast har fått med sig 8 poäng av 36 möjliga så här långt in i ligaspelet. Den tröga målproduktionen blir än mer påtaglig här på resande fot och totalt sett är man en av de mer uddlösa lagen hittills i Premier League med ett målsnitt på drygt 0,76 mål framåt per match, vilket är alldeles för svagt. Bortalaget kan eventuellt stå inför två avbräck framåt där både Robert Snodgrass och Gary Hooper kommer testas under matchdagen. Jonas Gutierrez, Michael Turner, Jonny Howson, Elliott Bennet och Ryan Bennett är däremot med säkerhet inte tillgängliga för spel.

Om man ser till hur båda lagen ser ut i anfallsväg, kombinerat med att West Hams försvarsspel sitter ruggigt bra i nuläget, så tycker jag inte att säsongens båda möten ska tala för minst 3 gjorda mål. Norwich vann höstmötet med 3-1, trots det att det var relativt chansfattigt, där de fasta situationerna (Canaries mål på både straff och frispark) blev avgörande. Tabellplaceringarna är inte alltför bekväma och risktagandet lär nog vara lågt inledningsvis, och med inte alltför många spelartyper på banan som kan bryta mönstret så anser jag att det här kan hållas relativt stängt så länge pjäserna hos respektive försvarslinje står fast vid sina uppgifter. Misstänker att det längre alternativet kommer testas ofta och att vi kan få se ett lågt antal kvalitativa målchanser från öppet spel. Tror mycket väl att hemmalaget kan hålla nollan intakt på nytt. Medelinsatsen testas på att det görs max 2 mål i matchen.

  • Match: West Ham – Norwich
  • Spel: Under 2,5 mål
  • Odds: 1,80 @ Betsson
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45 11/2

SpelbolagBonusLänk
betsson1100 krSpela här!

Lämna ett svar