Newcastle – Tottenham

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Tisdagen är avklarad men det återstår alltjämt ett par matcher från den 26:e spelomgången av Premier League, förhoppningsvis med ännu trevligare fotboll att hämta denna kväll. Plockar två spelobjekt från England denna onsdag, den ena från norr och St. James’ där Newcastle tar emot Tottenham. Hemmalaget har hamnat i något av en formsvacka och går nu upp mot ett ”Spurs” i medvind. Väljer dock att spela något försiktigt och går på en mindre gardering.

Newcastle hade precis släppt in 0-3 i det prestigefyllda Tyne Wear-derbyt mot Sunderland hemma på St. James’ när en något upprörd supporter sprang in på planen för att kasta sin säsongsbiljett på managern Alan Pardew – det trots att laget i svartvitt placerar sig på den övre halvan av tabellen, vilket är fullt godkänt, men det får på sitt sätt känneteckna hur det brukar se ut runt omkring ”Magpies” där något allt som oftast inte stämmer. Problematik utanför planen, där försäljningen av Yohan Cabaye inte uppskattades av supportrarna, har nu även letat sig till banan där man nu även går knackigt rent resultatmässigt. Efter att ha vunnit 7 av 9 ligamatcher från november till december så har man nu förlorat 5 av sina 7 senaste ligamatcher strax innan årsskiftet och framåt, anmärkningsvärt att 3 av förlusterna har varit på hemmaplan där man dessutom har nollats. Spelet har i sin helhet inte fungerat fullt ut i någon av lagdelarna där ett relativt stort antal av nyckelspelare har saknats den senaste tiden. Hemmalaget kommer återigen till spel med en något sargad trupp där Remy ska avtjäna den sista matchen under sin avstängning. Utöver det är Coloccini, Tioté, Debuchy, Obertan och Bigirimana skadade medan man alltjämt har frågetecken på Gouffran och Cissé.

Tottenham är något mer välmående i dagsläget, i position för den sista platsen till Europa med häng på den sista Champions League-platsen. Tim Sherwood har, trots att han har hunnit med uttåg i båda av de inhemska cuperna, gått riktigt bra i ligaspelet där man endast har förlorat en av de 9 matcherna (Manchester City) som han har basat över. Den mest noterbara skillnaden är ett antal förändringar i spelsättet och anfallsspelet vilket har slipat målproduktionen avsevärt till 1,89 mål/match (i ligaspelet) från ca 0,94 mål/match som det var under André Villas-Boas ledning, där ”Spurs” har haft råd att släppa lite på defensiven från den fotbollen som föregångaren förespråkade. En skakig inledning senast mot Everton skrevs till en viktig fullpoängare efter 1-0 på White Hart Lane och därmed passerade man Merseyside-laget i blått i tabellen. Bortalaget har inga nya skador att rapportera om där Sandro, Chiriches och Lamela saknas sedan tidigare.

Newcastle har nollats i 6 av sina 7 senaste Premier League-matcher. Newcastle har plockat noll poäng och gått 0-6 över sina 3 senaste hemmamatcher i dessa sammanhang. ”Magpies” har problem i nuläget och bakom de där siffrorna presterar man inte alltför mycket bättre än så heller och Alan Pardew har anledning att vara bekymrad. Man står återigen på ett kännbart avbräck per lagdel där den ledande målgöraren (Remy), den främsta bollvinnaren på det centrala mittfältet (Tioté) och lagkaptenen på mittbacken (Coloccini) saknas, utöver att spelmotorn (Cabaye) har lämnat för Paris. Med det i minnet har man viss förståelse över att hemmalagets spel hackar mer betänkligt nu att jämföra med för någon månad sedan där det återstår att se om bollen kan studsa lagets väg ikväll, men uppgiften kunde ha varit enklare på förhand. Tottenham har medvind just nu och man har visat upp en förmåga att vinna fotbollsmatcher även när man inte övertygar. Noterbart även att ”Spurs” går bättre utanför White Hart Lane där man är bäst i hela Premier League med 26 inspelade poäng. Laget harhaft sina svårigheter mot lågt placerade försvarslinjer, något man slipper i större utsträckning på bortaplan.

  • Match: Newcastle – Tottenham
  • Spel: Tottenham (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 1,65 @ William Hill
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20.45 12/2

Spelbolag BonusLänk
william1500 krSpela här!

Lämna ett svar