Arsenal – Newcastle

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

För oss som inte fick nog i helgen, ännu mer Premier League-fotboll denna måndag som bjuder på en match när spelomgång 36 ska fullbordas i London. Arsenal ska drabba samman med Newcastledär hemmalaget går för en Champions League-plats mot ett motstånd som ser något avslaget ut. Överkomlig uppgift på Emirates där hemmalaget får ses med goda möjligheter.

Arsenal har som bekant fått rikta in sig på en placering bland topp-4, efter att ha varit en tidig titelaspirant, där man har tappat successivt för varje spelmånad. Utöver en fixad plats till finalen iFA-cupen har man dock även stått för en viss uppryckning i ligaspelet där 3-1 mot West Ham följdes upp med 3-0 borta mot Hull. I och med det har man nu åter Champions League-platsen i egna händer och nu när Everton förlorade under helgen har ”Gunners” chansen att rycka ytterligare där avståndet kommer stå på 4 poäng om man lyckas pricka in en ny seger här. Spelet flyter på något bättre i nuläget där man börjar hitta tillbaka till höstformen. Det tidigare täta matchandet har börjat lätta avsevärt samtidigt som skadelistan har minskat något där man bland annat har återfått poängspelarna Mesut Özil och Aaron Ramsey. För hemmalagets del är Wilshere och Walcott, som bekant, borta sedan tidigare. ÄvenGibbs och Gnabry stryks från den truppen som kommer till spel denna måndag, inga större avbräck att notera där.

Newcastle är nu uppe i 5 matcher i följd utan några inspelade poäng där förlusten mot Swansea var en i raden av många bleka prestationer sedan årsskiftet, även om den insatsen inte var fullt så lika dålig som många av de övriga på slutet. ”Magpies” starka inledning, där man faktiskt skuggade toppskiktet halvvägs in genom säsongen, är även bidragande till att man inte har sjunkit ännu mer i tabellen där man alltjämt placerar sig i den övre halvan av tabellen. Svårt att riktigt sätta fingret på vad som har hänt bortalaget, utöver att man inte har någon placering att slåss för i den här slutspurten, även om skador på nyckelspelare (Loic Remy och Mathieu Debuchy är dock åter i spel) har stört samtidigt som försäljningen av Yohan Cabaye var en tung smäll i vintras. I dagsläget är man något uddlöst, man har ingen fungerande spelidé där det tappade konceptet även har gått ut över det som presteras på egen planhalva. Man går nu runt på en väldigt svag formtrend där man nu har förlorat 13 av sina 18 senaste tävlingsmatcher. Bortalaget förstärks visserligen men man får alltjämt ställa över ett par spelare. Sissoko står återigen som ett frågetecken medan Ben Arfa, Santon, Cissé, Ameobi den yngre, Obertan och de Jong inte är tillgängliga för spel. Managern Alan Pardew tjänar alltjämt sin långa avstängning och får återigen inte leda laget vid sidlinjen.

Väljer bort spelformen med ett handikapp (hemmalaget att vinna med minst två bollar) och går på den här varianten istället. Ett Newcastle som ur vissa avseenden ser ut att ha tagit semester har nollats i 12 av sina 17 senaste ligamatcher och har enorma svårigheter framåt, något som rimligtvis borde kunna fortsätta även här. Ett högmotiverat Arsenal på god väg mot en ny Champions League-plats, som har hållit nollan intakt i 5 av 7 hemmamatcher mot lagen i den övre halvan av tabellen, ser åter mer inspirerat och konstruktivt ut där man verkar hitta kombinationerna på nytt som annars har saknats i den senare delen av säsongen. Man har en relativt god förmåga till att kontrollera tillställningarna här på Emirates där jag utgår från att man inte kommer ge motståndet alltför mycket spelrum. En insats strax under medel skickas in på Arsenal att vinna matchen samtidigt som man håller

  • Match: Arsenal – Newcastle
  • Spel: Arsenal att vinna och motståndaren att göra noll mål
  • Odds: 2,05 @ Ladbrokes
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 21.00 28/4

SpelbolagBonusLänk
0 krSpela här!

Lämna ett svar