Man City – Barcelona

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Manchester City har gått riktigt bra så här långt där Manuel Pellegrini, ny manager som hämtades in från Malaga, har haft en bra inledning under sin första säsong i den ljusblåa delen av staden. Med en match mindre spelad har man chansen att gå upp i serieledning och, utöver att man är klart för åttondelen här, är man även kvar i de båda av de inhemska cuperna (final i Capital One Cup samt kvartsfinal i FA Cup) vilket nämner en del om vilken fantastisk säsong det här kan bli. Den riktiga formtoppen har dock kanske stannat av något där man har gått mållöst från sina två senaste ligamatcher, något som ändå revanscherades i helgen när Chelsea besegrades i cupen med 2-0 trots att ett fåtal startspelare ställdes över. Tredje gången gillt för City som efter ett par misslyckade satsningar äntligen lyckades ta sig vidare från gruppspelet där man hamnade på samma poäng som de regerande mästarna, tyska Bayern München. Hemmalaget kommer till spel utan Sergio Aguero och James Milner.

Barcelona går bra även dem där man toppar tabellen hemma i Spanien på samma poäng som de båda Madrid-klubbarna, Real och Atletico, samtidigt som man är klara för final i den inhemska cupen. Även här en ny huvudtränare för säsongen där Tata Martinos manskap alltjämt ser ut att vara hungrigt på framgångar, även om man har haft kortare perioder där spelet inte har övertygat, däremot väldigt positivt att man har fått tillbaka Lionel Messi efter en längre tids skadefrånvaro. Man stod för ett riktigt fin genrep i helgen där Rayo Vallecano slogs tillbaka med besked där siffrorna landade på 6-0. Den katalanska giganten som är unikt med en plats i semifinalen i 6 Champions League-säsonger i följd har dock en något tuffare uppgift framför sig nu. Bortalaget har endast Jonathan Dos Santos långtidsskadad sedan tidigare, inget avbräck direkt.

City har i vanlig ordning varit ruskigt hemmastarkt men än mer effektivt i sitt anfallsspel under den här säsongen där man har gjort minst 2 mål i 17 av 20 tävlingsmatcher (med ett snitt på 3,7 mål/hemmamatch) på Etihad Stadium. Pellegrini känner till betydelsen av att få med sig mål från det här mötet till returen på Camp Nou och kan Barcelona relativt bra från sina 9 år i Spanien. Även motståndet besitter en enorm klass, samtidigt har försvarsspelet, i sin helhet, sina brister där hemmalaget ska ha ett stort övertag i luftrummet, något den slipade chilenaren bör vara medveten om. Tror mycket väl att hemmalaget kommer försöka utnyttja huvudspelet och fysiken till sin fördel där de mer kortväxta katalanerna (den förmodade startelvan mäter strax under 175 cm per spelare) utsätts för riskmoment vid samtliga fasta situationer. Piqué och troligtvis även Busquets är de enda som kan mäta sig med Kompany, Negredo, Touré, Dzeko och Demichelis, något jag ser som en nyckel över det här dubbelmötet och ett spelmoment som eventuellt kan täcka Agueros frånvaro – utöver att City även är konstruktivt och giftigt i öppet spel. Tror inte att man behöver påverkas nämnvärt även om man skulle ligga på ett bollinnehav under 40-45 procent.

Väljer bort det totala överspelet och går enbart på hemmalaget. Manchester City att stå för minst 2 mål i matchen spelas med en insats strax över medel.

  • Match: Manchester City – Barcelona
  • Spel: Manchester City över 1,5 mål
  • Odds: 2,20 @ William Hill
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 20.45 18/2

Spelbolag BonusLänk
william1500 krSpela här!

Lämna ett svar