Barcelona – Man City

The following two tabs change content below.
En allätare med väldigt stort intresse för idrott och betting. Har rekat och skrivit texter under flertalet år. Fotboll och innebandy är det som intresserar mig mest.

Latest posts by Puyol (see all)

Dela tips:

Ännu en kväll med toppfotboll från Champions League och på Camp Nou ska Manchester City försöka vända ett 1-2 underläge från första mötet mot Barcelona. Det kändes som stor klasskillnad mellan lagen på engelsk mark och skillnaden kan vara än större idag.

Barcelona är inne i en mycket fin formkurva för dagen och kan ståta med tre raka ligasegrar efter det oväntade nederlaget hemma mot Malaga (0-1). Varken Granada (3-1), Rayo (6-1) eller Eibar (2-0) har vållat några större problem och i bortamötet mot Eibar passade katalanerna även på att vila lite spelare inför det här mötet. Trion Sauerez, Neymar och Messi spelade i vanlig ordning, men varken Iniesta(bänk), Mascherano (bänk), Alves (avstängd) eller Jordi Alba (avstängd) spelade några minuter i det mötet. Full form på anfallstrion och andra nyckelspelare utvilade med andra ord. Barcelona dominerade det första mötet lagen emellan, frånsett en bit in på andra halvan, och kunde döda det här mötet när Messifick chans från straffpunkten på övertid. Men räddning av Hart innebär att engelsmännen inte har en lika brant uppförsbacke till kvällens match.

Enda riktiga avbräcket för hemmalaget är Busquets som fortfarande går skadad efter cupmatchen mot Villarreal. I övrigt har Barcelona bästa möjliga lag i afton.

Manchester City har inte alls någon större form sett till ligaspelet då laget förlorat två av de tre senaste matcherna i Premier League. En förlust mot Liverpool (1-2) på bortagräs är väl inte allt för överraskande, men förlust mot Burnley (0-1) i genrepet inför den här matchen är inte direkt något som ger självförtroende. Det ska även nämnas att City inte direkt vilade några nyckelspelare i matchen mot Burnley, så till skillnad från Barcelona så kan det vara en del trötta ben hos gästerna. City måste in med minst två mål för att avancera i turneringen, vilket är precis samma läge som laget hade under förra säsongen. Den gången blev det en 2-1 förlust på Camp Nou och även där var klasskillnaden ganska stor. Det finns en hel del spelare av rang i det här laget, men mot Barcelona handlar det till stora delar om att försvara sig bra, vilket kanske inte är Citys stora styrka.

Hos gästerna har vi Yaya Toure tillbaka vilket givetvis är ett stort plus. Istället stryker vi ytterback Gael Clichy som fick ett rött kort i första mötet.

Det var klasskillnad senast lagen möttes och jag tror som sagt att skillnaden kan bli än större när vi idag spelar på Barcelonas hemmaplan. Manchester City kan inte lägga sig på försvar och det är ytterligare något som pekar mot en hemmavinst. Vi testar spel på Barcelona -1,5 med en insats strax under medel.

  • Match: Barcelona – Man City
  • Spel: Barcelona -1,5 (Asian Handicap)
  • Odds: 1.975 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:45

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar