Barcelona – Man City

The following two tabs change content below.
Bettingtips från läsarna. Här finner man speltips från medlemmar samt läsare. Skriv ett speltips du också eller ta del av dagens bästa speltips med djupa analyser.

Latest posts by Gäst (see all)

Dela tips:

Returmöte på Camp Nou i afton där Barcelona har en 2-0 vinst att gå på från första mötet mot Manchester City. Det betyder att engelsmännen måste röra sig framåt i den här matchen och det är något som öppnar upp för mitt spel.

Barcelona har haft det jobbigt på slutet då man inkasserat två förluster på de tre senaste ligamatcherna. Båda förlusterna kom på bortagräs där först Sociedad (1-3) blev för svåra och sedan fick man överraskande stryk mot Valladolid (0-1). Spelarna fick utstå hård kritik i media efter den senaste förlusten och jag tror därför att man är rejält revanschsugna här. Barcelona är förvisso vidare på ett oavgjort resultat, men jag tror gärna att man tar en övertygande seger inför hemmafansen för att lugna dessa. Jag tror även det kommer bli lite yta att spela på för hemmalaget idag, gästerna måste ju helt enkelt framåt för att göra mål om man vill ta sig vidare. Det öppnar upp för lite raggarfotboll och när Barcelona inte ställs mot ett handbollsförsvar så är man väldigt svårspelade. Men defensivt så har man inte imponerat under säsongen och man är även på jakt efter en mittback för att stärka upp den positionen. Mascherano kan hitta på lite vad som helst och inte heller Pique har kommit upp i normal standard tycker jag. Sedan har man stora problem på fasta situationer, vilket City höll på att utnyttja tidigt i förra matchen. Inga nya avbräck hos hemmalaget som kan ställa starkast möjliga elva på planen.

Manchester City går inte heller särskilt övertygande i den engelska ligan där man placerar sig på en fjärdeplats för tillfället. Nu vann man förvisso mot Stoke (1-0) i senaste ligamatchen, men ett mål framåt på de tre senaste matcherna är inte ok med den offensiv man har. Man åkte även ur FA-cupen tidigare i veckan då Wigan skrällvann på Etihad Stadium med 2-1, trots att City hade ett väldigt bra lag på planen. Men defensiva misstag fällde avgörande där och återigen var det Martin Demichelis som stod i händelsernas centrum. Först orskade han straffen till 0-1 och sedan såg han väldigt passiv ut i det som ledde fram till 0-2. Men ingen Demichelis med idag då han är avstängd efter sitt röda kort senast, något som jag tror många cityfans är väldigt glada över. Gästerna måste göra mål för att ha chans på avancemang, så jag tror inte man reser till Barcelona för att parkera någon buss som många lag gör. Man har en offensiv som kan skadad vilket lag som helst i världen och när man nu dessutom har Aguero tillbaka så spetsar man till det ytterligare. Jag tror inte man går mållösa från dagens match, men frågan är hur många mål man släpper bakom sig till följd av att man måste chansa lite framåt.

Förutom Demichelis så stryker vi även den skadade duon Jovetic och Nastasic. Det kan nog bli en småtrevlig tillställning detta och man ska nog inte räkna bort City som de flesta gjort. Man har en ruskig offensiv och kan man få in ett ledningsmål så blir det nerv i den här matchen. Men i slutändan så tror jag ändå att Barcelona drar det längste strået och just det att gästerna måste gå för mål tror jag kommer straffa sig bakåt. Testar därför spel på över tre mål i matchen, insatsen tillbaka på exakt tre mål.

  • Match: Barcelona – Man City
  • Spel: Över 3 mål
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:45

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar