Luleå – Färjestad

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Det är nu två omgångar kvar i SHL. Vissa lag har inget som helst att spela för, medan lagen som befinner sig på platserna 5-9 har två mycket viktiga fajter kvar att utkämpa. Nytt för i år är nämligen att lag 1-6 går direkt till slutspelet medan lag 7-10 får spela åttondelsfinaler. De lag som vinner åttondelarna får möta segraren (SAIK!) och tvåan (Frölunda) i serien.

Sent ska storlaget vakna. Färjestads säsong har gått upp och ner. Det är klart att kvaliteten i truppen inte är exakt så grann som den har varit tidigare år, men Färjestad är och kommer alltid att vara ett topplag. Att man har blandat bra prestationer med riktiga bottennapp den här säsongen måste ha frustrerat både en och annan supporter. Nu har man dock två raka trepoängare och har placerat sig på femteplatsen. Pettersson-Wentzel har i princip spikat igen kassen och man har i de två återstående matcherna läge att inte bara säkra direktplatsen till kvarten utan även med lite tur passera Luleå.

Färjestad möter just Luleå denna torsdagen. Det går att sätta vissa frågetecken kring Luleås motivation. Samtidigt viker norrlänningarna aldrig ner sig och defensiven är som alltid fullständigt brutal. I sista omgången har FBK Brynäs och det kan bli en riktigt spännande drabbning. Brynäs ligger inför den 54:e omgången bara en poäng efter FBK och denna sista matchen i serien kan faktiskt vara avgörande för vilket av de två lagen som kniper en direktplats till kvarten.

Kom ihåg att två förluster mot Luleå och Skellefteå kan placera Färjestad i den variant av Andra Chansen som på hockeysvenska heter Play In och som innebär tre matcher på fyra dagar och två dagar senare kvartsfinalstart med bortamatch mot topp-två-lagen Skellefteå och Frölunda. Lättare ingång i slutspelet kan man ha. Jag tror FBK kommer göra allt för att undvika detta scenariot. Färjestad behöver sannolikt minst tre poäng till för att säkra en plats bland de sex. Och man kan tala om nyckelmatcher hit och dit men jag har svårt att hitta en tydligare fight än den idag mot Luleå.

Luleå går givetvis för fjärdeplats och man har hemmaplansfördel, men jag tror att Färjestad kör för en plats på topp-sex redan ikväll, som faktiskt kan bli topp fyra på just Luleås bekostnad. För att undvika Play In, tror jag det kan innebära en liten ”skräll” och att FBK kan vinna. Jag väljer att säkra med dubbel chans och ett kryss hos betsafe till 1,84.

  • Match: Luleå – Färjestad
  • Spel: Dubbelchans x2
  • Odds: 1,84 @ betsafe
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 19:00

SpelbolagBonusLänk
betsafe1500 krSpela här!

Lämna ett svar