Almeria – Sociedad

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Ny vecka och som vanligt har vi en måndagsmatch att bjuda på från spanska la liga. Idag beger vi oss till Andalusien där ett formsvagt Almeria gästas av Real Sociedad. Hemmalaget har inte visat upp något vidare försvarsspel på slutet och jag tror vi kan få se en målrik tillställning här.

Almeria hade en tung start på säsongen där man bland annat hade stora problem med sitt försvarsspel. Men en bit in på säsongen såg spelet bättre ut och man avancerade även upp ovanför nedflyttningsstrecket. Men nu är man tillbaka på en nedflyttningsplats där man endast har Real Betis bakom sig i tabellen. Formen är inge vidare där man, efter den överraskande vinsten mot Atlético (2-0), endast tagit en poäng på de fem senaste matcherna. Försvarsspelet har varit bedrövligt på slutet där man släppt in en hel del mål mot både Barcelona (1-4), Sevilla (1-3) och även Rayo (1-3). Många av målen liknar dessutom varandra då motståndarna kommit enkelt runt på kanterna och spelat in den på fristående spelare, något som är väldigt oroande mot ett lag som Sociedad. Almeria måste dessutom trycka på framåt idag för att jaga poäng, och det är väl få lag i den här ligan som är så kontringsskickliga som Sociedad är. Men jag tror ändå att hemmalaget kan vara med och bidra till överspelet, för Sociedad har inte heller visat något vidare försvarsspel den här säsongen.

Hos hemmalaget stryker vi Rodri (avstängd) och sätter ett frågetecken för Dubarbier (småskadad). I övrigt inga större bekymmer.

Real Sociedad hoppade tillbaka på vinnarspåret i senaste omgången då man hemmaslog Valencia med 1-0. Innan den matchen så hade man två raka förluster, där man bland annat förlorade mot Rayo Vallecano på hemmagräs med 2-3. Med nio poäng upp till Athletic Bilbao på fjärdeplatsen så får man nog inrikta sig på att komma topp sju i serien, en plats som innebär spel i Europa League nästa säsong. Spelet på resande fot har inte varit särskilt lyckosamt den här säsongen där man har raden 4-4-6 och en målskillnad på 16-28. Man släpper alltså in exakt två mål per bortamatch och det är siffror som är lite oroväckande. Man har en del spelare i laget som tänker lite väl mycket offensivt och då blir självklart defensiven lidande. Men Sociedad kan även gå över den här linan helt själva, för så stor skada kan Vela och Griezmann göra en bra dag.

Hos bortalaget stryker vi de defensiva spelarna Jose Angel (avstängd) och Ansotegi (skadad).

Vi får nog se ett väldigt desperat hemmalag idag då man klättrar upp på säker mark vid en vinst, men frågan är om man inte blir bortkontrade av Sociedad i jakten på en seger. Tvåan ligger närmast till hands, men jag känner ändå inte att jag litar på Sociedad fullt ut. Mitt spel blir istället över 2,5 mål i matchen och insatsen blir strax under medel!

  • Match: Almeria – Sociedad
  • Spel: Över 2,5 mål (goal line)
  • Odds: 2,025 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar