Roma – Torino

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Alla vägar gå till Rom brukar man säga, men Roma har gått en annan väg upp till toppen nästa. Roma vann sin bortamach mot Chievo med 0-2 och redan efter 17 min gjorde Gervinho första målet, sen kom det andra målet den 42 min av Destro och i den andra halvlek kunde det bli mera mål, men bollen ville ej in. Roma möter Torino på hemma plan och skall inte ha några problem att vinna här.

Efter bara två dagars vila är det nu återigen dags för Serie A fotboll då Roma imorgon tar emot Torino hemma på Stadio Olimpico. En match som på förhand känns som en passande uppgift för tabelltvåan Roma. Samtidigt som man vann senast, förlorade Napoli med 1-0 hemma mot Fiorentina. Detta innebär att Roma gjorde ett litet ryck i kampen om andraplatsen. Roma står just nu på 64 inspelade poäng gentemot Napolis 58 poäng. Då ska det också sägas att Roma har en match mindre spelad. Ett minst sagt bra utgångsläge inför slutspurten av Serie A och för att ta en direkt plats till Champions League. Något som bör göra Roma-fansen lite extra optimistiska är att Francesco Tottis blotta närvaro på plan. Sen han kom tillbaka har målskyttet återigen börjat lossna för hela laget. Det går inte att beskriva med ord hur pass viktig denna kugge är för klubben. Efter en liten svacka på två matcher där man spelade 0-0 mot Inter och förlorade med 1-0 mot Napoli ser Roma nu återigen ut att ha hittat formen. 3-2 hemma på Stadio Olimpico följdes upp av helgens 2-0 viktoria borta mot Chievo. Två mållösa matcher följdes alltså upp med fem mål på lika många matcher.

Torino ligger i mitten av tabellen, på 10 plats närmare bestämst. Laget befinner sig lite i ingenmansland då man varken har någon riktig kontakt i kampen om Europaplatserna samtidigt som man inte heller är i närheten av att dras med i någon bottenstrid. Det är med andra ord ett avslappnat Torino som åker till Rom imon. Laget från Turin kommer  vinnande från matchen mot Livorno på hemmaplan med hela 3-1 där Immobile gjorde ett hat-trick. Men på de sex senaste är det bara 2 vinster och 4 förluster och jag tror man åker på den 5 förlusten här mot Roma.

Torino är ju en av de gladare överraskningarna i årets upplaga av Serie A men den senaste månaden har varit tung för klubben som fått möta många av de stora klubbarna i Serie A på kort tid. Efter vinsten mot Cagliari den 16:e februari har man stött på trion Juventus, Inter och Napoli och där kammade man hem noll. Man han. även med att förlora med 2-0 hemma mot Sampdoria däremellan innan laget nu senast i helgen lyckades knipa tre efterlängtade poäng när man besegrade Livorno. Det ska även nämnas att Livorno faktiskt var det laget som satte stopp för Romas fantastiska vinstsvit i början på säsongen efter att Romasonen Alessio Cerci satte punkt för Romas 10 matcher långa segersvit.

Skador och avstängingar: I Roma saknas sedan tidigare Federico Balzaretti tillsammans med Kevin Strootman som ju dessvärre är borta resten av säsongen. Roma har dessutom ett mycket tungt avbräck i de bakre leden då en av Romas absolut bästa spelare denna säsogen, Mehdi Benatia, är avstängd. Glädjande nog är Daniele De Rossi tillbaka efter en tre matcher lång avstängning. Ett mycket välkommet tillskott på mittfältet nu när Strootman är borta. I Torino saknas ett gäng spelare pga skador. Sverigeprodukten Alexander Farnerud missar matchen tillsammans med Masiello, Pasquale, Basha och Larrondo som alla är skadade. Man saknar dessutom rakbladet (Gillet) pga avstängning.

De 5 senaste inbördes möten:
Torino – Roma 1-1
Torino – Roma 1-2
Roma – Torino 2-0
Roma – Torino 3-2
Torino – Roma 0-1.

  • Match: Roma – Torino
  • Spel: Roma vinner i halvtid
  • Odds: 2,00 @ Unibet
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 20.45

SpelbolagBonusLänk
Unibet2100 krSpela här!

Lämna ett svar