Brommapojkarna – Kalmar

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Ytterligare ett objekt från de matcherna som under söndagseftermiddagen inleder den allsvenska säsongen. Här vänder vi oss till Grimsta IP där två lag som är för den offensiva fotbollen ställs mot varandra. Provar ett målspel i denna tillställning.

Detta är två lag som under vintern genomgått en del förändringar på den sportsliga delen av klubben. Brommapojkarna tvingades till ett skifte av huvudtränare sedan Robert Björknesjö valde att lämna klubben, och har nu hamnat i Superettanklubben Öster. Ersättare till nyss nämnda är Stefan Billborn som har tillhört klubben under väldigt lång tid. Bland annat i diverse ungdomslag och de senaste två åren var han assisterande tränare, så det är en herre fostrad i föreningen från Grimsta och i dess fotbollsfilosofi, vilket betyder att vi inte har någon större förändring att vänta vad gäller lagets sätt att spela fotboll. Det kommer fortfarande vara en offensiv fotboll där mycket fokus ligger på bollinnehav och skapa målchanser genom fina kombinationer och sitt egna passningsspel.

Under förra säsongen visade man att Grimsta IP är en arena man trivs väldigt väl på. Sju av femton hemmamatcher gick man vinnandes ur vilket är ett bra facit för dess tabellplacering som var en trettondeplats. I denna premiärmatch borde man inte ha några problem att hitta bakom Kalmarmålvakten Lars Cramer vid i alla fall ett tillfälle. På sättet man spelar fotboll kommer man fram till ett koppel av målchanser per match, och under vintern har man dessutom adderat truppen med en riktig fin avslutare i form av Dardan Rexhepi som kommer att bli en stor tillgång. 22-åringen har visat på extremt god form under träningsmatcherna samt Svenska Cupen, då det blivit så mycket som åtta mål på dessa fajter.

Även Kalmar har som sagt blivit tvingade till en förändring på tränarsidan. Detta på grund av att Nanne Bergstrand tog beslutat att lämna föreningen och har även han flyttat ner till Superettan. Falkenbergs före detta tränare Hasse Eklund är numera den som sitter vid rodret. Denna herre har väldigt tydligt betonat att fokus under försäsongen har varit anfallsspelet, vilket är en prioritering som känns helt korrekt med tanke på att var i dessa områden man var som svagast i fjol när man faktiskt hade ligans bästa försvarsspel. Möjligheterna för Eklund att utveckla målproduktionen tycker jag är goda med tanke på att det finns kvalitéspelare även i denna region, i form av David Elm, för att ge ett exempel. Vi har även Melker Hallberg som med sin löpstyrka mellan straffområdena kan visa sig vara ett farligt vapen. Känns som vi kan förvänta oss ett vassare Kalmar på offensiv planhalva, då den forna skyttekungen visade redan under sin tid i Falkenberg att han sitter på de rätta nycklarna för att utveckla en sådan.

Att sia om segrare i denna tillställning känns väldigt svårt. Med tanke på fördelen av hemmaplan för Brommapojkarna, så känns lagen som två jämna sådana. Däremot kan vi med troligen slå fast att inget av lagen kommer gå in med inställningen att de hellre bevakar det oavgjorda resultatet, än att går framåt för att försöka plocka tre poäng istället. Brommapojkarna har utan tvekan sina styrkor i det offensiva och det är man medvetna om. På hemmaplan är man ett attackerande lag och även om detta är en premiär lär det inte bli några undantag här. Desto större svagheter har man i defensiven, i fjol släppte man in 54 mål vilket inte är långt ifrån ett snitt på 2 insläppta mål/match         Lagkaptenen David Elm har dessvärre drabbats av en mindre skada och är ett högst osäkert kort för denna tillställning. Jag vill dock fortfarande tro att möjligheterna för bortalaget att hitta in i mål är väldigt goda, men håller nere insatsen något. Spelar på att båda lagen gör mål till 1,83 hos bet365.

  • Match: Brommapojkarna – Kalmar
  • Spel: Båda lagen göra mål
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats: 4/10
  • Spelstopp: 30/3, 15:00

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar