AIK – IFK Göteborg

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Trots det väldigt tragiska dödsfallet i Helsingborg skall det fortsätta spelas allsvensk fotboll här under måndagen. På Friends Arena ställs två lag mot varandra som båda förmodligen kommer vara med och göra upp om SM-guldet enda in i slutomgångarna. Premiärmatcher brukar bli tillställningar med färre antal mål och tror att vi får se något åt det hållet här också.

Det är premiärmatch på Friends Arena mellan två av de väldigt troliga topplagen, och publiksiffran kommer att vara så pass hög som runt 32’000 åskådare. Redan den andra allsvenska speldagen kommer vi få iaktta en väldigt häftig batalj som påminner oss om varför längtan under den långa vintern varit så stor efter vår serie. Det börjar alltmer bli en vana att hemmalaget har haft det stillsamt under transferfönstret. Endast Nicklas Backman som är ett någorlunda avbräck har lämnat klubben, men man har hämtat in den intressanta mittfältstalangen Niclas Eliasson, en gedigen reserv till försvarslinjen från Brommapojkarna i Panajotis Dimitriaidis samt ett låneavtal av Teteh Bangura. Tränare Andreas Alm har under försäsongen kunnat fokusera på att utveckla förra säsongens brister och han är en av få allsvenska tränare som representerar en klubb med kontinuitet, vilket får mig att anse att AIK  är det lag med bäst möjlighet att vinna SM-guld år 2014.

Dessvärre misslyckades man i fjol med att kvalificera sig för Svenska Cupens gruppspel, vilket har inneburit att man endast spelat träningsmatcher under marsmånad. Men med tanke på de få förändringar som ägt rum är ”Gnaget” trots allt inte speciellt svåra att analysera. Man har en tradition av att inleda säsongen på ett trögt vis vilket även statistiken från dess hemmapremiärer talar om eftersom sex av sju sådana har gått under 2,5 mål. Det är väldigt fysiska lag som ställs mot varandra och matcherna lagen i mellan brukar bli tajta tillställningar. Premiär som det är skulle jag bli förvånad om tränare Andreas Alm inte beordrat om att det skall dras lite i handbromsen med tanke på hur kostsam en förlust skulle vara här.

Till skillnad från hemmalaget har IFK Göteborg kunnat hävda sig med några tävlingsmatcher i Svenska Cupen. Man gick igenom turneringens gruppspel med idel segrar, men sedan i kvartsfinalen mot Sirius återkom problemen från fjolårssäsongen. Framförallt är det uppenbart att man saknar kreativitet på mittfältet och en liten del av den man ändå hade i truppen försvann när Pontus Farnerud lämnade klubben. Eftersom man inte hämtat in en liknade spelartyp tror jag att ett identiskt scenario kommer återspegla sig i år för Mikael Stahre. Troligen är man med enda in i oktober, men orkar inte hela vägen fram på grund av för många onödiga poängtapp i matcher där man är spelförande mot lag som på pappret är betydligt sämre.

Sedan man tappat Tobias Hysén som har flyttat till Shanghai är det inte längre några tveksamheter om var lagets största styrkor finns, nämligen i försvarsspelet. I fjol var man tillsammans med Kalmar seriens bästa defensiva lag, och ser det som troligt att man befinner sig längst upp i listan om vilket lag som släpper in minst antal mål i år, framförallt med tanke på tillskottet av Gustav Svensson som är tilltänkt som mittback bredvid Mattias Bjärsmyr. Det är alltid en stor rivalitet mellan dessa två klubbar och nu när det är premiärmatch dessutom kommer det utan tvekan att bli en match där mycket av spelet sker på mittplan med hårda närkamper och tufft spel överlag. Båda lagen har gemensamt att de är välorganiserade och besitter båda starka försvarsspel, och när dessa två ställs mot varandra i säsongens första allsvenska match har jag väldigt svårt att se hur denna lina ska passeras.

  • Match: AIK – IFK Göteborg
  • Spel: Under 2,5 mål
  • Odds: 1,70 @ betway
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 19:05

SpelbolagBonusLänk
100 krSpela här!

Lämna ett svar