Sabadell – Sporting Gijon

The following two tabs change content below.
Bettingtips från läsarna. Här finner man speltips från medlemmar samt läsare. Skriv ett speltips du också eller ta del av dagens bästa speltips med djupa analyser.

Latest posts by Gäst (see all)

Dela tips:

Intressant möte i segundan på lördagskvällen då Sporting Gijon reser till Katalonien för att gästa Sabadell. Båda lagen är i desperat behov av en trepoängare på övre halvan av tabellen, och jag tror det kommer visa sig på målskörden efter 90 spelade minuter.

Sabadell har gjort en del säsonger i högstaligan men har mestadels hållit till i den spanska andra och tredjeligan. Man borde åkt ur segundan redan för två säsonger sedan då man hamnade på nedflyttningsplats, men klarade sig kvar tack vare att Villarreal åkte ur la liga och således tvingade ner b-laget ett snäpp. Även förra säsongen var man nära nedflyttning där man till slut hamnade på en 16:e placeringen. Årets säsong har dock varit mer lyckosam så här långt då laget placerar sig i mitten av tabellen. Men med endast fem poäng ner till nedflyttningsstrecket och fyra poäng upp till playoff så kan mycket hända fortfarande. Givetvis siktar man mot playoff och då är det bara en vinst som gäller här för att få kontakt. Sabadell är även segundans bästa hemmalag med raden 10-3-3 och en målskillnad på 27-16. Man kommer in här med tre raka hemmasegrar i ryggen där man totalt gjort åtta mål framåt. Nu har man inte ställts mot några tyngre gäng på dessa matcher, men vi ska komma ihåg att Gijon har ett väldigt svagt försvarsspel som hemmalaget kan utnyttja. Gästerna får se upp med mexikanen Anibal som leder den interna skytteligan hos Sabadell på 12 gjorda mål. Hos hemmalaget stryker vi anfallare Edgar som åkte på ett rött kort senast. Han är dock ingen startspelare och jag ser inte det som något avbräck i offensiven. I övrigt ställer man upp med samma manskap som senast mot Murcia (0-2).

Sporting Gijon maxspelade jag senast på hemmagräs när man ställdes mot Cordoba, två mål framåt skulle man göra för att det spelet skulle gå in. Nu vart det istället en 1-2 förlust och spelet gick förlorat, men jag skulle definitivt spela samma spel igen med samma förutsättningar. Gijon pressade Cordoba från minut ett och efter 90 spelade minuter hade man haft 20-8 i avslut mot mål och 14-1 i hörnor. Men man hade förtvivlat svårt att spräcka nollan samtidigt som Cordoba backade hem otroligt hårt med laget. Som vanligt fick vi även se försvaret gå bort sig i den hetsiga jakten på mål. Man anfaller med så otroligt många spelare och en del av dessa är inte lika pigga på att jobba hemåt när spelet vänder. Precis som hos Sabadell så är Gijon otroligt intresserade av en trepoängare här, då man har häng på en av två direktplatser till la liga. Man har nu sex poäng upp till andraplacerade Eibar och det finns inte utrymme till att släppa iväg ett större avstånd. Dessutom har man lag jagandes bakom sig och fortsätter man rada upp förluster så finns det även risk att man missar playoff. Dålig form på resande fot då man kommer in med tre raka bortaförluster på kontot, där samtliga matcher klivit över 2,5 mål.

Hos gästerna har vi ett jätteavbräck i målvakt Cuellar som är avstängd i den här matchen. Ersättaren Alberto Cabrera har endast spelat en match den här säsongen och släppte då två mål bakom sig mot Numancia (2-2). I övrigt stryker vi även mittfältare Bustos som är skadad.

Det brukar bli underhållande fotboll när Gijon spelar, där offensiven oftast ligger i fokus. Nu möter man dessutom ett annat lag som vill framåt och då tror jag att chanserna kan hagla åt båda här. Inget av lagen är intresserade av en pinne och det borde öppna upp matchen ännu mer. När lagen möttes tidigare på säsongen så slutade det 3-1 till Gijon, och senast man möttes i Katalonien så slutade det 4-3 till Sabadell. Låter det vara osagt vilka som vinner matchen, men jag tror vi får se minst tre mål. Insatsen blir strax över medel här till dubbla gånger pengarna!

  • Match: Sabadell – Sporting Gijon
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 2,00 @ betsson
  • Insats: 6,5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

SpelbolagBonusLänk
betsson1100 krSpela här!

Lämna ett svar