Las Palmas – Sporting Gijon

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Det ska avgöras vilket lag som ska göra Deportivo och Eibar sällskap upp i den spanska högstaligan, detta genom ett playoff mellan fyra lag. Sporting Gijon har tagit sig till Gran Canaria för det första mötet av två mot Las Palmas. Jag tycker det känns svårt på 1×2 spelet här, men det luktar målglatt.

Las Palmas har inte imponerat på slutet och det var inte med någon bred marginal man tog sig till detta playoff. Övertidsmålet från Asdrubal i avslutningsomgången mot Ponferradina innebar att ölaget kunde andas ut ordentligt. Man gjorde ett tränarbyte med endast två omgångar kvar av serien och det sas att man skulle få ordning på försvarsspelet. Men detta är inget som man förvandlar över en natt och det usla försvarsspelet har absolut inte förbättrats. Det blev två insläppta mål i förlustmatchen mot Mallorca (0-2) och trots att man vann mot Ponferradina (3-2) så släppte man även in två mål där. Nu möter man ett av ligans absolut bästa anfall och det kan straffa sig rejält om man kliver på för hårt framåt. Man vet hur viktigt det är med ett bra resultat till returen och inför hemmafansen så vill man nog försöka spela ganska offensivt. Men samtidigt så har Las Palmas ett dugligt anfall och gästernas försvar håller knappast någon högre klass. Nu är förvisso Masoud iväg på VM med sitt Iran, men vi har både Aranda och Chrisantus framåt som håller mycket hög klass i segundan. Förutom Masoud så har hemmalaget inga större avbräck i truppen.

Sporting Gijon var länge med i racet om en direktplats till la liga, men man orkade inte hela vägen och får nu inrikta sig på playoff. Till skillnad från Las Palmas så kommer man in med lite form i ryggen här då man är obesegrade i de fem senaste matcherna. I den avslutande omgången plockade man ner Tenerife med mycket komfortabla 3-0, och det var ett Gijon som verkligen sparade sig efter Scepovic 3-0 mål i 35:e minuten. Man har som sagt en av ligans absolut vassaste anfall där serbiska duon Scepovic (23 mål) och Lekic (12 mål) verkligen bär laget i offensiven. Det här är löpstarka herrar och man kan få en väldigt passande matchbild här, då jag förväntar mig att Las Palmas går på offensiven. Sporting är min favorit till att ta klivet upp just på grund av deras offensiva spelare, men man har en defensiv som likväl kan stjälpa dom totalt. Man släppte in hela 51 mål under seriespelet och det var bland annat två fler än nästjumbon Jaen som fick lämna segundan, så då har vi en liten fingervisning på hur dåligt det varit. Inga större bekymmer hos gästerna som får tillbaka mittfältare Mandi från avstängning.

Det känns verkligen otroligt svårt att tippa vinnaren här, då Gijon inte haft någon större lycka på resande fot den här säsongen. Men det är två lag med en riktigt bra offensiv och sämre defensiv, vilket borde öppna för en del mål. De två tidigare mötena mellan dessa lag under säsongen har slutat med en 2-1 och en 3-2 seger för Las Palmas. Minst tre mål i matchen blir mitt spel och insatsen blir medel.

  • Match: Las Palmas – Sporting Gijon
  • Spel: Över 2,5 mål (goal line)
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22:00

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar