Mallorca – Las Palmas

The following two tabs change content below.
En allätare med väldigt stort intresse för idrott och betting. Har rekat och skrivit texter under flertalet år. Fotboll och innebandy är det som intresserar mig mest.

Latest posts by Puyol (see all)

Dela tips:

Mallorca åkte ur la liga förra säsongen och tappade ett par viktiga spelare, framför allt Gio dos Santos som inte hade någon större lust att spela fotboll i den spanska andraligan. Men man fick faktiskt behålla stora delar av sin trupp och jag trodde därför att man helt klart skulle kriga om en plats tillbaka till finrummet. Men laget har underpresterat stort den här säsongen och placerar sig just nu på en 18:e plats i tabellen, med endast en poäng till godo på Real Madrid B under nedflyttningsstrecket. Därför fick även tränare Lluís Carreras lämna sin post för en vecka sedan, i hopp om att laget ska vrida upp en nivå och fixa ett nytt kontrakt nu. Nya tränaren Javier Olaizola fick väl ingen pangstart direkt då hans lag kryssade mot jumbokollegan Girona (1-1) i förra omgången. Men ”mallis” spelade en bra fotboll och hade mycket väl kunnat få resa hem från Katalonien med tre pinnar i bagaget. Men med tanke på att man kvitterade ganska sent i matchen så tror jag man är relativt nöjda trots allt, en poäng kan vara skillnaden i slutändan. Jag tror man kommer gå stenhårt för tre poäng i den här matchen, då man har ett väldigt tufft motstånd i sista omgången. Då ska man nämligen möta ett formstarkt Cordoba på bortagräs, ett Cordoba som krigar för en playoff-plats. Inga större bekymmer hos hemmalaget som kan ställa en stark elva på planen här.

Las Palmas värvade tunga namn den här säsongen och man såg länge ut att kunna kriga mot Deportivo och Eibar om en direktplats till la liga. Men två onödiga förluster på slutet har gjort att man istället får inrikta sig på att fixa en playoff-plats. Förvisso har man fortfarande chans på en direktplats, men då ska man gå rent samtidigt som Deportivo måste förlora sina avslutande matcher. Dessutom har man 11 mål att hämta in om man ska gå förbi, så det kommer inte hända. Men man kan inte heller känna sig säkra på en playoff-plats, för det är otroligt jämnt i segundan just nu. Las Palmas ligger på en tredjeplats, men ner till niondeplacerade Sabadell så är det endast två poäng. Formen är heller inge vidare och precis som hos Mallorca så har man gjort ett tränarskifte nyligen, förlusterna mot Real Madrid B (2-3) och Recreativo (2-3) blev helt enkelt för mycket. De gamla Las Palmas spelarna Josico och Javi Guerrero ska nu leda laget de två återstående seriematcherna och man har pratat en del om att få igång försvarsspelet. Givetvis säger man detta på grund av sex mål i baken de två senaste matcherna, jag tror inte man får ordning på detta under en veckas period. Det har sett bedrövligt ut försvarsmässigt, speciellt i senaste matchen mot Recreativo. Men Las Palmas har en del dugliga herrar offensivt och även fast Aranda inte är någon favoritspelare hos mig så håller han bra klass i segundan. Hos gästerna stryker vi Tana (mittfält), Castellano (mittfält) samt Castillo (back). Castillo är utan tvekan det tuffaste avbräcket då han är mycket nyttig på vänsterbacken.

Båda dessa lag är under stor press just nu och extra press är det givetvis på Mallorca som jag tror måste vinna här om man vill hålla sig kvar. Ser vi på Las Palmas försvarsjobb den senaste tiden så har ”mallis” helt klart bra chans att plocka tre pinnar, men samtidigt får man inte blotta sig för mycket bakåt mot ett sådant här lag. Jag tror hemmalaget kan bli lite väl anfallsglada och då kan man straffas av löpstarka forwards hos bortalaget. Över 2,5 mål blir mitt spel i matchen och insatsen strax under medel.

  • Match: Mallorca – Las Palmas
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 19:00

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar