Swansea – Chelsea

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Swansea har usel form för dagen och möter Chelsea som nyligen avancerade i Champions Leauge. Båda lagen är i stort poängbehov då Swansea slåss i bottnen och Chelsea slåss i toppen.

Swansea har en tung säsong bakom sig med tränarbyten och ett Europa League spel som har tärt på laget samt mängder av skador. Nu börjar det dock ordna upp sig igen och näst senast krossade man formsvaga Norwich hemma med 3-0. Dock slutade senaste matchen med en 1-0 förlust borta mot Hull. Man har 3 poäng ned till nedflyttningsstrecket och är därmed i stort poängbehov. Man plockar majoriteten av sina poäng hemma på Liberty Stadium där man är trygga med bollen och vågar gå offensivt. Man vinner ofta bollinnehavet i matcherna och det talar lite emot dem här då man säkerligen kommer vilja ha mycket boll och försöka anfalla. Chelsea har två raka bortaförluster vilket gör att Swansea känner extra hopp inför den här matchen. Lagets defensiv imponerar dock inte och jag har svårt att tro att man klarar stå emot Chelseas omställningar här.

Chelsea har en fantastisk vecka bakom sig där man vände ett 1-3 underläge mot PSG till avancemang då man vann hemma med 2-0. Avancemanget lär ge laget den extra kraft de behöver för att vända den negativa trenden man visat på bortaplan i Premier League den senaste tiden. Man har två raka bortaförluster mot Aston Villa och Crystal Palace där båda matcherna slutade 1-0 till hemmalagen. Nu väntar återigen en bortamatch och man måste vinna här för att hänga på Liverpool och Man City i guldstriden. I båda förlustmatcherna mot Aston Villa och Crystal Palace mötte man lag som försvarade sig väldigt djupt vilket inte passat Chelsea så bra den här säsongen. Nu möter man ett Swansea som gillar att ha mycket boll och som gillar att rulla boll på offensiv planhalva. Jag tror den typen av match passar Chelsea utmärkt här då Willian, Schürrle och Oscar kommer vara sylvassa i omställningarna, sedan återstår det att se vem av Torres, Demba Ba och Samuel Eto’o som får förtroende på topp. Jag tror man vinner matchen! Schürrle blev matchhjälte senast mot PSG, visar han samma form även här?

Swansea får klara sig utan Kyle Bartley som är skadad här men Pablo Hernandez och Nathan Dyre är tillbaka i spel här igen. Chelsea har viktige Eden Hazard skadad här men mittfältet med formtoppade Schürrle, Willian och Oscar är sylvasst ändå. Matic och Salah är åter tillgängliga efter att missat matchen mot PSG i veckan samtidigt som Ramires är tillbaka efter avstängning i Premier League.

Kort summering: Swansea gillar som sagt att hålla i bollen på sin hemmaplan och därmed styra spelet. Jag kan inte se annat än att taktiskt suveräne Mourinho kommer låta dem hålla i bollen och köra sylvassa omställningar. Chelsea har visat prov på den typen av spel i många matcher den här säsongen. Swansea är i poängbehov och måste chansa lite och tar Chelsea tillvara på de lägen de kommer få så vinner man den här matchen.

  • Match: Swansea – Chelsea
  • Spel:  Chelsea (2)
  • Odds: 1.85 @ Bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 17:00

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar