Atlético Madrid – Chelsea

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Dags för semifinaler av Champions League där vi beger oss till Vicente Calderon för att kika till mötet mellan Atlético Madrid och Chelsea. Spanjorerna har visat upp ett otroligt fint försvarsspel hela säsongen och jag tror inte man släpper till många chanser idag.

Atlético Madrid är utan tvekan den stora överraskning i fotbollseuropa den här säsongen. Inte nog med att toppar den inhemska ligan före Barcelona och Real Madrid, utan nu har man även tagit sig till semifinal av Champions League. Jag har många gånger trott att soppan ska rinna ut och att laget ska känna av det hårda matchandet, men man pumpar på vecka ut och vecka in. På sin resa till den här semifinalen så har man slagit ut både Milan och Barcelona, vilket får ses som väldigt starkt. Nu är inte italienarna på topp den här säsongen, men Barcelona bollar man inte med hur som helst. Man har sammanlagt släppt in två mål mot Milan och Barcelona på fyra möten, så det är inget snack om att försvarsspelet håller hög klass hos det här laget. Backlinjen är så otroligt samspelta och man har haft en jäkla flyt som inte åkt på några tyngre skador under säsongen. Bakom backlinjen så har vi även en av världens absolut bästa målvakter just nu, belgaren Courtois. Han är på lån från just Chelsea och det var länge snack om att han inte fick spela här utan att Atlético hostade upp lite stålar. Men han kommer med största sannolikhet ta plats i buren idag och det är dåliga nyheter för Chelsea. Förutom att han är otroligt bra i luftrummet så är han också otroligt kvick i sidled trots sina två meter. Framåt hos spanjorerna så handlar mycket om Diego Costa, som kan löpa sönder vilket försvar som helst. Nu har man även fått tillbaka Arda Turan från skada och där har vi en annan pjäs som är otroligt viktig i offensiven. Det ser väldigt bra ut hos hemmalaget som inte har några allvarliga avbräck i truppen.

Chelsea hade en väldigt viktig match mot Sunderland i helgen, där det endast var vinst som gällde för att hänga på Liverpool i toppen av tabellen. Men trots att man tog ledningen genom Eto’o och pepprade en hel del avslut mot sunderlandmålet så fick man se sig besegrade med 1-2, detta efter att Sunderland tilldelats en straff i slutskedet av matchen. Eto’o gjorde sitt mål på hörna och just fasta situationer är något som Chelsea normalt sett är väldigt starka på. Men nu möter man inte ett Barcelona som är helt handlingsförlamade i luftrummet, utan Atlético släpper väldigt sällan in några mål på fasta situationer. Som jag nämnt så är Courtois riktigt bra i luften och sedan har vi både Godin och Miranda som sällan förlorar några luftdueller. I övrigt så tror jag även att Chelsea kommer spela ganska försiktigt i kvällens match, då det i första hand gäller att få med sig ett vettigt resultat inför returen. Man har även lite offensiva avbräck hos gästerna där Eto’o inte ens rest med till Spanien på grund av en knäskada. Mycket viktiga Eden Hazard har rest med laget, men är fortfarande ett stort frågetecken inför kvällens match. Nu ska jag inte jinxa in något bortamål här, men Fernando Torres är en spelare som jag tycker att hemmalagets backlinje ska ha under kontroll i 90 min. Hos gästerna tvingades målvakt Cech vila från helgens ligamatch på grund av ett virus, men han ska vara redo för att stå i afton. Högerback Ivanovic kommer dock inte till start då han är avstängd.

Det är riskabelt att spela den här typen av spel, då bollen är rund och det krävs så lite för att spricka. Men jag gillar verkligen försvarslinjen hos Atlético Madrid och med en stekhet Courtois bakom sig så tycker jag inte att man bör släppa till allt för många heta lägen i afton. Framåt tror jag dock att man nätar, då Diego Costa är tillbaka i fin form plus att man nu har Arda Turan i speldugligt skick. Testar därför en mindre insats på att Atlético Madrid vinner matchen samt håller nollan!

  • Match: Atlético Madrid – Chelsea
  • Spel: Hemmalaget vinner och håller nollan
  • Odds: 2,60 @ bet365
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar