Valencia – Sevilla

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Spansk dominans i Champions League och även i Europa League så har vi två spanska lag kvar i turneringen. Men ett av dessa lag ska bort ikväll då Valencia gästas av Sevilla på Mestalla. Bortalaget har en 2-0 ledning med sig från första mötet och det lär därför bli ett väldigt offensivt hemmalag. Målkalas?

Valencia har inte haft någon större säsong bakom sig och väldigt mycket tyder på att det inte blir något spel i europa nästa säsong, i alla fall inte tack vare ligaspelet. Man placerar sig där som 8:a i tabellen och med sju poäng upp till Villarreal så krävs det ett större mirakel för att man ska ta sig förbi. Jag tror den drömmen dör redan i helgen, när man ska åka till Santiago Bernabéu för att möta Real Madrid. Så det finns endast Europa League kvar att hoppas på den här säsongen, något som hade räddat laget från en mindre fiaskostämpel. Men man har satt sig i en knepig sits efter förlusten i första mötet på Ramon Sanchez Pizjuan. Nu hade man ingen vidare tur med domarinsatsen vid första målet, men jag tycker inte att Valencia känns särskilt starka i de bakre leden för dagen. Man saknar en stark mittback bredvid Mathieu och det har varit ett problem tycker jag. Nu är förvisso Ricardo Costa tillbaka från skada och han lär ta plats på mittbacken, men Valencia måste verkligen blotta försvaret idag i jakt på mål. Sevillas anfallsuppsättning skojar man inte bort och det känns inte troligt att gästerna går mållösa, då måste Valencia in med fyra bollar för att gå vidare.Hos hemmalaget stryker vi Víctor Ruiz, Oriol Romeu och Senderos som alla går skadade. Inte heller anfallaren Paco Alcácer kommer till start då han är avstängd.

Sevilla vaknade sent den här säsongen och när det nu endast återstår en handfull matcher av säsongen så har laget verkligen hittat toppformen. Förvisso fick man stryk i senaste ligamatchen mot Athletic Bilbao (1-3) på bortagräs, i en match som man var helt chanslösa i. Men startelvan var långt ifrån ordinarie och det skvallrar en del om vad tränare Emery hade i kikaren där. Lagets stora stjärna Ivan Rakitic spelade endast 25 min mot Athletic och han betyder så otroligt mycket för Sevilla, speciellt i det offensiva spelet. Han kommer garanterat finnas med från start idag och jag tror även man kommer starta med Vitolo, som även han spelade 25 min mot Athletic. Sevilla är äckligt starka i kontringsspelet och där tror jag man kan få matchen spelad i sin hand idag. Valencia måste gå för minst två mål framåt och det kommer öppna upp stora ytor när gästerna vänder spelet. Har man då speedkulor som Bacca och Gameiro i laget så kommer backlinjen hos Valencia få jobba hårt för att hinna med. Inga större avbräck hos Sevilla som saknar den skadade trion Cicinho, Cristóforo och Chreyshev.

Vi såg vad Valencia kan prestera på hemmagräs när man vände 0-3 till 5-0 i förra omgångens möte med Basel, så vi ska nog inte räkna bort laget helt idag. Men samtidigt är det mycket tuffare motstånd nu och även fast Sevilla inte har något försvar av toppklass så kan man straffa Valencia rejält offensivt. Jag tror vi får se minst tre mål i den här matchen och min insats blir strax över medel!

  • Match: Valencia – Sevilla
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,68 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:05

SpelbolagBonusLänk
betsson1100 krSpela här!

Lämna ett svar