Helsingborg – Åtvidaberg

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Ytterligare två tillställningar i Allsvenskan under onsdagskvällen och riktar här fokus mot Helsingborg som har ett riktigt tajt spelschema just nu. Så sent som i söndags spelade man cupfinal på Friends Arena och nu tar man emot Åtvidaberg och känslan är att den negativa trenden förlängs. Jag prövar ett dubbelchansspel med en tyngre insats.

Det som snart är en tredjedel av Allsvenskan 2014 har definitivt varit en turbulent sådan för Åtvidabergslaget. Visserligen har spelarna presterat väl ute på plan, men det har varit en hel del strul vad gäller att man använt sig av spelare som saknat arbetstillstånd. Tack och lov blev det ingen verklighet med poängavdrag för klubben, och nu kan man istället rikta fokus mot resterande del av säsongen. I detta lag finns det en hel del potential som vi har fått skymta ett par gånger.

Det har spelats ihop tolv poäng på nio matcher vilket är en skörd som naturligtvis är fullt godkänd. På Olympia ställs man mot ett lag som spelar den typ av fotboll som man själv strävar efter att använda sig utav. Det är något som passar östgötarna väldigt väl, vilket är en tes som bevisas av att man besegrat både Elfsborg och Häcken. Peter Swärdh har lyckats med den imponerade bedriften att få fram ett lagbygge som inte bara producerar fina resultat utan även spelar en attraktiv och fin fotboll. För tillfället är man minst lika bra som motståndet och borde kunna plocka hem minst en poäng.

Det stod redan vid starten av försäsongen klart att Helsingborg skulle gå en tuff säsong till mötes. Möjligen är det trots allt en överraskning att det sett så pass risigt och darrigt ut. Bortsett från det fina spelet i Svenska Cupen som till sist ledde till en förlust i finalen har man nästan uteslutande varit en besvikelse. Det är på en tolfte plats man befinner sig vilket man gör med tio inspelade poäng. Hade de inte varit i innehav av David Accam som varit lagets enda ljuspunkt såhär långt, så hade det sett väldigt illa ut för skåningarna.

Här väljer jag alltså på att spela på att Åtvidaberg lyckas jobba fram minst ett oavgjort resultat. Med tanke på det ska vi vara väldigt glada att nyss nämnda Accam inte är tillgänglig i denna match, eftersom uppdrag med Ghanas landslag väntar. Då det som sagt har varit en stor brist på fantasi och kreativitet i det offensiva spelet är detta ett avbräck som är fruktansvärt tungt. 23-åringen är den enda som har hotat motståndarnas försvar och utan honom på plan kommer man vara betydligt mer lättlästa.
Redan före det blev bekräftat att ghananen skulle missa tillställningen hade jag tankarna på detta spel. Jag tycker att detta är två lag som känns hyfsat jämna för tillfället, och dessutom är det bortalaget som kan spela med en hel del mindre press och möjligheterna för de att plocka med sig en poäng måste anses vara goda. Spelar detta med 7/10 units hos bet365.

  • Match: Helsingborg – Åtvidaberg
  • Spel: Åtvidaberg +0,5
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 21/5, 19:00

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar