Real Madrid – Atlético

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Det blir spanskt även under den här helgen där vi har ytterligare en häftig avslutning framför oss, den här gången med ett derby i Champions League-finalen. Grannlandet och portugisiska Lissabon står som spelplats när Madrid, i form av Real och Atlético, kliver in på banan och ytterligare ett Derbi Madrileño ska spelas av. Likt avgörandet i ligaspelet vill jag återigen lyfta fram det ena laget, som trots ytterligare ett svårt test, kan vara tillräckligt svårslaget för att närmare dubbla insatsen ska kännas intressant.

Real Madrid hamnade, för första gången på 10 år, utanför topp-2 i den spanska ligatoppen. Trots det så kan det likväl bli den mer framstående säsongen på nästan lika många år där man nu är framme i sin första Champions League-final sedan 2002, och det är även i den här turneringen som ”marängerna” har skinit allra klarast. Man har nu vunnit 10 av 12 matcher (gruppspel samt slutspel) hittills där man var fullständigt briljant över 180 minuter mot det regerande mästarlaget Bayern Munchen i semifinalen. Utöver det, samt den inhemska cupsegern, har Madrid-laget i vitt ändå tappat lite av den glansen som visades upp där och sedan en månad tillbaka gick man utan en fullpoängare i 3 ligamatcher i följd, trots att spelschemat har varit överkomligt, under slutspurten. Carlo Ancelotti har störts av mindre skadebekymmer på sitt manskap men väldigt positivt att man nu återfår Cristiano Ronaldo, skytteligavinnare i både den spanska primeran samt här i CL, där han åter ser ut att vara redo efter en muskelskada. Los Blancos har däremot ett avbräck på det centrala mittfältet där Xabi Alonso är avstängd. Man har även frågetecken på Karim Benzema på topp samt Pepe i mittlåset. Jesé är långtidsskadad sedan tidigare.

Atlético Madrid hade stått för en mer än magnifik säsong redan innan den föregående lördagens rena seriefinal i Barcelona, och med den uppgiften avklarad är man halvvägs mot en ny sensation. Ett historiskt 1-1 resultat i Katalonien räckte för ligatiteln och man blev därmed det första laget sedan 2004 att bryta Barcas samt stadsrivalens dominans i ligatoppen. Diego Simoene, som ska ha enormt mycket beröm för det arbetet han har stått för, och hans manskap har även varit i princip felfritt i den här turneringen där man alltjämt är obesegrat under sina 12 (9 segrar) matcher. Atleti har på ett väldigt imponerande sätt bibehållit en väldigt jämn nivå i sitt spel ända sedan säsongen sparkade igång och trots något av en mindre guldfrossa på slutet har man åter höjt sig och visat prov på en mental styrka som jag i första hand vill lyfta fram som ledmotivet till att man befinner sig i den här positionen. Rojiblancos har haft frågetecken på Diego Costa och Arda Turan under veckan, där båda utgick i ligafinalen på Camp Nou senast i helgen, men uppgifterna börjar bli desto mer positiva och det är troligt att vi kan få se båda herrarna i startelvan.

Under veckans gång har en hel del fokus vilat på Costa och Turan samt deras eventuella medverkan i den här finalen. Två givna startspelare med egenskaper som kan leda till framgång, samtidigt är jag inte fullt så lika övertygad om att det är någon enorm försvagning om de skulle saknas. ”Cholo” (Simeone) har haft en förmåga att skaka fram fullgoda ersättare till rätt positioner och trots det klarat av att anpassa spelet därefter i ett ”Atleti” som kan följa en liknande spelmodell oavsett var matchen äger rum. Jag vill nog lyfta fram större frågetecken kring Reals status i Xabi Alonsos frånvaro med sina egenskaper som passningsspelare och bollvinnare, vilket bjuder in motståndet i kampen på mittfältet, tillsammans med en Cristiano Ronaldo som nu inte har gått för fullt på 3 veckor. Atlético bröt en spärr redan ifjol när man besegrade stadsrivalen, något man hade enorma svårigheter med innan dess, i Copa del Rey-finalen. Det följdes upp med en ligatitel för 7 dagar som ytterligare ett bevis på att man i allra högsta grad kan tävla med Spaniens och Europas giganter. Inte rent individuellt, vilket är den mest noterbara skillnaden till Real Madrids favör, men kollektivt och det är här Atleti har sin stora möjlighet oavsett vilket lag man än går upp mot. Jämnheten och den enorma tryggheten i ett grundspel, med den starka defensiven i båda änderna av banan, har bidragit till att Madrid-laget med ränder har varit väldigt svårslaget den här säsongen.

Marängerna ska stå som favoriter, om än med inte alltför bred marginal, och likt ligafinalen vill jag återigen hävda att Atlético kan vara tillräckligt svåra att rubba på nytt. Rent subjektivt anser jag att man, i jämförelse med fördelningen på oddsen, kan ha bättre möjligheter till att åtminstone undvika förlust under ordinarie speltid. Spelar en halvgardering (oavgjort eller seger) på Atlético Madrid med en medelinsats.

  • Match: Real Madrid – Atlético Madrid
  • Spel: Atlético Madrid (halvgardering)
  • Odds: 1,90 @ Ladbrokes
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45 24/5

SpelbolagBonusLänk
0 krSpela här!

Lämna ett svar