Kalmar – Helsingborg

The following two tabs change content below.
En allätare med väldigt stort intresse för idrott och betting. Har rekat och skrivit texter under flertalet år. Fotboll och innebandy är det som intresserar mig mest.

Latest posts by Puyol (see all)

Dela tips:

Söndagen bjuder på två intressanta matcher ifrån Allsvenskan. Den tidiga av dessa två hittar vi i Kalmar där Helsingborg kommer på besök. Gästerna kommer med stukat självförtroende och ett tungt offensivt avbräck. Jag tycker mig ha hittat bra värde i ett målspel på skåningarna.

När vi nu är väldigt nära det långa uppehållet som kommer att bestå av VM-matcher, kan vi konstatera att Helsingborgs inledning av säsongen varit en besvikelse. Klart är att man borde kunnat prestera bättre än vad man har gjort, även om det inför säsongen var orealistiskt med förväntningar i nivå med toppstrid. Nu är känslan istället att man skall vara nöjda om man tillhör den övre delen av tabellen när vi i novembermånad summerar den allsvenska säsongen 2014.

Det har på de tio första matcherna endast blivit tre segrar, och totalt har man samlat ihop elva poäng. Många av dessa poäng hade man definitivt inte rott i hamn om det inte var för den fantastiska David Accam som varit fullständigt överlägsen sina medspelare såhär långt. Det är han som har lett Helsingborg på sina axlar. Det har han gjort med att dra på sig väldigt stor bevakning ifrån motståndarna, och trots det har han bidragit med direkt matchavgörande insatser. Nu saknas 23-åringen på grund av att han är på landslagsuppdrag för sitt Ghana, och det är ett avbräck som är förödande för skåningarna. Utan honom är man lättlästa i offensiven där alternativen är väldigt få.

En desto mer imponerande första tredjedel av säsongen har smålänningarna lyckats stå för. Trots att det skedde rotation på tränarbänken där Hasse Eklund klev in har man fortsatt på ungefär samma spår som man lyckades hitta i fjol. Det är med en stor stabilitet i spelet och en solid defensiv som man utgår ifrån. Laget består av unga och intressanta pjäser där Melker Hallberg och Måns Söderqvist är bra exempel. Dessvärre saknas den förstnämnda i denna match.

I kolumnen över de insläppta målen hittar vi Kalmar som tredje bästa lag. Det är endast Göteborg och Malmö som ligger bättre på det. Den duktiga norska målvakten Lars Cramer har endast behövt plocka ut sju bollar ifrån eget mål, och möjligheterna för att han inte behöver göra det under söndagen anser jag vara goda. Framför sig kan han blicka ut över en försvarslinje som är stabil och där Marcus Nilsson kommit in i laget på ett bra sätt. Nu tycker jag heller inte att man ställs mot några speciella individuella hot, då motståndarnas absolut bästa spelare är otillgänglig.

Kalmar anno 2014 är ett stabilt lag som kommer att tillhöra lagen som kämpar om en Europaplacering. De besitter en god defensiv och nu tar man emot Helsingborg som har det betydligt tuffare. När David Accam inte finns med i startuppställningen ser den inte alls respektingivande ut och de offensiva hoten är få. Jag prövar ett spel på att hemmalaget håller nollan intakt till oddset 2,70 hos Betway.

  • Match: Kalmar – Helsingborg
  • Speltips: Helsingborg under 0,5 mål
  • Odds: 2,70 @ betway
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 15:00

SpelbolagBonusLänk
100 krSpela här!

Lämna ett svar