Häcken – IFK Göteborg

The following two tabs change content below.
En bettingnörd som har stort intresse för hockey. Har älskat betting under hela mitt liv. Hockeyn är det jag lever för. Mitt största fokus ligger på NHL och svensk ishockey.

Latest posts by Heden (see all)

Dela tips:

Derby i Göteborg när Häcken skall ta sig an IFK Göteborg. Det är sista matchen före uppehållet så båda lagen lär vilja vinna denna matchen. De senaste åren har Göteborg haft tämligen enkelt för Häcken så räkna med stor revanschlusta hos Häcken.

Häcken har imponerat på mig då de spelar väldigt bra fotboll med korta och ofta direkta passningar vilket gör det svårt för motståndarna att hänga med i spelet. På offensiv planhalva är man sylvassa och spelare som Martin Ericsson, Rene Makondele, Simon Gustafsson, Carlos Strandberg och inte minst Mostapha El Kabir som gjort 7 mål på sina 9 matcher denna säsongen. Den sistnämnde är dock tveksam till start här utan inleder mest troligt på bänken. I övrigt har man även frågetecken för David Frölund som är på väg tillbaka i spel igen. Resultatmässigt har man varit ganska ojämna den senaste tiden då man besegrat Malmö borta med 2-1, BP hemma med 3-1 och Kalmar hemma med 4-1 för att på bortaplan ha förlorat med 1-0 mot Häcken och nu senast spelade man 1-1 mot Falkenberg. I den matchen saknades viktiga spelare som Martin Ericsson, Simon Gustafsson, Carlos Strandberg och Mostapha El Kabir och samtliga är nu redo för spel bortsett från El Kabir som troligen inleder på bänken som jag skrev ovan. Man trivs som bäst ”hemma” på Gamla Ullevi där man även kommer ta emot blåvitt i den här matchen. Det har blivit 4 segrar och 1 oavgjord på lagets fem hemmamatcher denna säsongen och mest anmärkningsvärt är väl att man har ett målsnitt på nästan 3 mål per match när man spelar hemma på Gamla Ullevi. Blåvitt kommer med andra ord få se upp rejält i den här matchen.

IFK Göteborg har haft märkligt svårt att vinna matcher den senaste tiden. Senast hade man ledningen med 2-0 hemma mot Norrköping men tappade till 2-2 och som om det inte vore nog så fick man både Gustav Svensson och Kjetil Waehler utvisade i matchen vilket betyder att de är avstängda här. Värre blev det då även Lasse Vibe och ersättaren Philip Haglund klev ut skadade och åtminstone den sistnämnde är helt borta från spel i den här matchen. Sedan tidigare saknas även målvakten John Alvbåge och mittfältaren May Mahlangu. Lång frånvarolista för Blåvitt med andra ord och det gynnar knappast laget mot ett spelsuget och segerhungrigt Häcken. Före 2-2 matchen mot Norrköping spelade man 0-0 uppe i Stockholm mot Djurgården i en avslagen match och dessförinnan besegrades Örebro med 2-1 hemma på Gamla Ullevi. Blåvitt är liksom Häcken starkast hemma på Gamla Ullevi där man har 3-2-1 som formrad men jag tror inte man lyckas ta poäng av Häcken här, inte minst med tanke på alla spelare som inte är med här. Det är klar fördel Häcken i mina ögon!

Kort summering: Häcken ser starka ut för dagen och man gör väldigt mycket mål! Nu kommer man från en sämre insats mot Falkenberg borta så räkna med revanschlusta och det blir inte bättre av att blåvitt vunnit 3 av lagens 4 senaste derbymatcher… Jag tycker Häcken skall ha bra chanser att avfärda ett skade/avstängningsdrabbat blåvitt här! Att man dessutom får tillbaka vassa spelare som Martin Ericsson, Simon Gustafsson, Carlos Strandberg och Mostapha El Kabir till den här matchen gör knappast saken sämre för laget.

  • Match: Häcken – Göteborg
  • Spel: Häcken (1)
  • Odds: 2.50 @ betway
  • Insats: 5/10
  • Spelstopp: 19.05

SpelbolagBonusLänk
100 krSpela här!

Lämna ett svar