Ghana – USA

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Ghana kommer till den här matchen med mängder av revanschlusta efter att snöpligt missat semifinal i VM 2010. Motståndarna är USA som inte är något extra direkt. Jag tar ställning här men spelar inte den raka ettan på Ghana, häng på!

Ghana har en härlig offensiv med Gyan, Ayew, Majeed, Asamoah och Boateng som öst in 25 mål på lagets 8 kvalmatcher till VM. Defensivt på mittfältet har man urstarka innermittfältare i Muntari och Essien och dessa herrar betyder oerhört mycket för laget. Försvarsspelet är lagets svagaste del och det kan bli ett problem för laget men mot ett lag som USA bör man kunna vinna med sin starka offensiv och kvicka Gyan och Waris Majeed bör kunna ta sig förbi USA:s mittbackar Besler och Gonzalez. Man imponerade rejält i kvalet där man vann en enkel grupp och krossade Egytpen med 6-1 i första playoffmatchen och totalt gick man till VM med 7-3 efter det dubbelmötet. För fyra år sedan i VM 2010 var man ytterst nära att nå semifinal då man missade en straff i slutminuterna mot Uruguay och förlorade sedan straffläggningen. Nu är laget revanschsugna och det kommer gå ut över USA i premiäromgången. Om Ghana får igång sitt spel och Gyan och Waris Majeed vaknar på rätt sida så sitter det här spelet utan problem!

USA:s starkaste lagdel är förmodligen målvakterna där Tim Howard och Brad Guzan håller hög premier league nivå. Man spelar med en 4-4-2 uppställning som ibland övergår till en 4-5-1 uppställning där Jozy Altidore agerar ensam på topp. USA tog sig till VM på ett imponerande sätt men jämför man Ghana med lag som Panama, Jamaica och Honduras som stod för motstånden i gruppen så känns det som att USA har en betydligt jobbigare nöt att knäcka i Ghana. Jag tror Ghanas fart i sin offensiv kommer vara ruskigt jobbig för USA i den här matchen. Jag sätter ett frågetecken för nivån på USA:s spelare då bara ett fåtal spelare tillhör större klubbar runt om i Europa. Frågan är också vad avsaknaden av Landon Donovan kommer betyda för laget här då han är USA:s främste fotbollsspelare genom tiderna. Förbundskapten Jürgen Klinsmann valde att lämna honom hemma inför det här mästerskapet och det har upprört många, inklusive lagkamraterna. En spelare som betyder mycket för laget är defensive mittfältaren Michael Bradley som styr det mesta i defensiven och lyckas Muntari och Essien plocka bort honom så har USA in mycket kvar. USA släppte inte in mycket mål i kvalspelet men nu möter man tuffare motstånd och hittills i VM så har målen inte direkt uteblivit…

Kort summering: Ghana känns betydligt vassare och man har en stekhet offensiv som öst in mål på slutet. Man skall ha mycket god chans att knäcka USA i premiärmatchen här. Man har speediga anfallare i Ayew, Gyan och Majeed och når dessa herrar upp till sin normala standard så bör de göra 2 mål tillsammans och därmed sitter det här spelet

  • Match: Ghana – USA
  • Spel: Ghana över 1.5 mål
  • Odds: 2.70 @ Ladbrokes
  • Insats: 4/10
  • Spelstopp: 00.00

SpelbolagBonusLänk
0 krSpela här!

Lämna ett svar