Argentina – Iran

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Argentina var som bekant lysande och ohotat i det sydamerikanska kvalspelet som toppades i slutändan och med ett världsmästerskap i grannlandet får man ses som en rimlig utmanare, åtminstone med goda möjligheter till att åtminstone slå det främsta resultatet sedan 1994, vilket är två kvartsfinalplatser. Utöver en väldigt skarp offensiv som leds av Lionel Messi (Barcelona) har Alejandro Sabella även fått ordning på försvarsspelet där man känns relativt tryggt på egen planhalva. ”Albiceleste” inledde gruppspelet med att besegra debutanten Bosnien med 2-1, trots att prestationen inte var någon höjdare i sin helhet. Man fick god hjälp på det första målet och sedan dröjde det ett bra tag innan man fick till sitt första avslut på mål. Desto mer överkomlig uppgift nu där man förväntas starta med två toppar framför Messi att jämföra med premiären.

Iran går nu in i sitt fjärde världsmästerskap, utan att ha lyckats avancera från gruppspelet och man förväntades nog få en hel del svårigheter med att kunna gå för det även den här gången. Däremot så plockade man en poäng i premiären mot Nigeria som slutade 0-0 vilket innebär att man kommer ha chansen till att ta sig vidare i mötet med Bosnien i den avslutande gruppspelsomgången. Likt kvalspelet, där man var oerhört svårt att få hål på, sätter iranierna defensiven i främsta rum där man är oerhört tryggt i sitt grundspel på egen planhalva. Portugisen Carlos Queiroz, en meriterad och rutinerad tränare och förbundskapten, har skapat ett starkt och organiserat försvarsspel som stod upp väldigt väl mot de afrikanska mästarna och det var även den allra första gången ”Team Melli” lyckades hålla nollan intakt i ett världsmästerskap. Man kunde däremot önska sig mer framåt där man rimligtvis borde få ännu mindre spelutrymme i det här mötet.

Jag skulle nog, utöver att det skulle vara mer än en enorm sensation om Iran skulle ta poäng, även se det som en rejäl bedrift om man lyckades göra mål på den sydamerikanska giganten. Man snittade ett mål per match (8 matcher) i kvalet och nollades bland annat mot Vitryssland och Montenegro i genrepen inför gruppspelet. Man var väldigt försiktigt i sitt agerande mot Nigeria och hade endast ett fåtal avslut mot mål och något liknande är att förvänta här där ambitionen rimligtvis borde vara att försöka hålla siffrorna nere, något jag anser att man ska kunna klara av. Man kommer försöka hålla hela laget samlat på rätt sida om bollen där den iranska försvarslinjen troligtvis kommer stå väldigt långt ner i banan. Argentina, som höll nollan i 5 matcher i följd inför detta mästerskap, har periodvis haft svårt att driva upp tempot mot lågt placerade och samlade försvarslinjer, framförallt i genrepen. Man får gå tillbaka till förra sommaren för att hitta den senaste matchen där man gjorde mer än 3 mål, vilket var mot Guatemala. Tror att argentinarna kommer få svårt att locka upp ett disciplinerat Iran i banan där antalet spelvändningar, vilket man annars är väldigt skickligt på, borde minimeras mot ett försiktigt och defensivt inriktat motstånd.

Medelinsatsen spelas på Argentina att vinna samtidigt som det inte blir mer än 3 mål totalt .

  • Match: Argentina – Iran
  • Spel: Argentina & under 3,5 mål
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 18.00 21/6

Spelbolag BonusLänk
william1500 krSpela här!

Lämna ett svar