Tyskland – Argentina

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Världsmästerskapet avslutas givetvis med matchernas match, dvs den stora finalen på Maracana i Rio som kommer vara ett slag mellan Sydamerika och Europa. Även om värdnationen uteblev så är det två storspelare med totalt 5 VM-guld tillsammans där en av nationerna kommer plocka hem sitt första världsmästerskap sedan 1990 (Tyskland) respektive 1986 (Argentina). Även om jag, över hela turneringen, hade förväntat mig mer av båda lagen så anser jag nog att favoriten med aningen högre grundkapacitet återigen känns som ett rimligt spelobjekt. Tyskarna testas på nytt.

Tyskland inledde på ett alldeles perfekt sätt när Portugal krossades i premiären, något som stärkte lagets aktier som en tydlig aspirant till guldet. Efter det följde dock mindre stärkande prestationer i gruppspelet, även om man undvek förlust, med en ytterst tveksam insats i åttondelen mot Algeriet där man hade en hel del svårigheter innan man lyckades stänga butiken under förlängningen. Avancemanget i kvarten, med ett farligt Frankrike som motståndare, byggdes på ett stabilt och säkert försvarsspel som knappt släppte förbi sig någon farlighet. Semifinalen mot värdnationen Brasilien kommer dock för evigt ses som en mer än exceptionell insats när motståndet pulvriserades med 7-1. En prestation som kommer vara en minnesvärd sådan i tysk fotbollshistoria. Tyskarna visade prov på en brutal effektivitet där man var hänsynslöst i sitt sätt att ställa om från försvar till anfall. Även om man inte ska övervärdera siffrorna alltför mycket där brassarna stod för en otroligt slät figur, så tycker jag nog att detta Tyskland har visat upp tillräckligt för att stå som favoriter i den här finalen med en hög högsta- samt lägstanivå . Man har nu hittat sin elva, och framförallt försvarslinje med en oerhört trygg Manuel Neuer längst bak, där man visar upp enorm trygghet i sitt grundspel med poängspelare längst fram i banan. Miroslav Klose, som fyllde 36 dagarna innan detta världsmästerskap drog igång, blev historisk genom att slå in sitt 16:e VM-mål och har Thomas Müller vid sin sida som kan, likt i Sydafrika 2010, gå för en ny skytteligaseger. Är det något element som saknas så är det eventuellt fler hot i djupled där man kan sitta inne på en hel del framspelare men inte löpare, där har dock exempelvis André Shürrle varit lysande i sina inhopp. Die Mannschaft kommer till spel utan Shkodran Mustafi som ett alternativ i backlinjen, vilket står klart sedan tidigare. Frågetecken på Mats Hummels som ändå förväntas starta matchen.

Argentina kom in till den här turneringen med stora förväntningar bakom sig där man, tillsammans med värdnationen, fick ses som de starkaste korten i ett väldigt slagkraftigt sydamerikanskt startfält. Inledningen, med framförallt gruppspelet, visade dock inte prov på ett potentiellt lag för finalen. Man radade upp uddamålssegrar mot Bosnien, Iran samt Nigeria utan att stå för något märkvärdigt spel där Lionel Messi var den stora skillnaden med matchvinnande mål i samtliga matcher. Alejandro Sabella och hans manskap har därefter ändrat om i sitt spelsätt till utslagningsmatcherna där man nu, under ordinarie speltid, har spelat 1-0 över åttondelen (Schweiz), kvarten (Belgien) samt semin (Holland). Det är ett betydligt mer försiktigt Argentina, som hade svårigheter med att driva upp tempot när man väl skulle föra spelet i gruppspelsmatcherna, som är på banan nu där det kollektiva försvarsspelet har varit välfungerande utan ett insläppt mål i dessa matcher. Senast mot Holland tillät man endast motståndet få till ett enda avslut mot mål, men även dem var väldigt försiktiga i sina utgångspositioner och det är nog en annan uppgift som väntar nu. Sergio Romero, matchvinnare senast, har inte testats i målet ännu där jag förväntar mig att den tröga centrallinjen ska sättas på större prov än det man har fått uppleva hittills. Frågetecken även för anfallsspelet, som var riktigt starkt under kvalet, där man antagligen måste få igång produktionen under de kommande 90 minuterna. Tillsammans har Higuain och Aguero endast stått för ett mål i ”nr. 9-rollen” och Messi har ännu inte fått utdelning  från åttondelen och framåt. La Albiceleste har ett mer kännbart frågetecken på Angel di Maria, som saknades i semin, och som åter kan tvingas lämnas utanför startelvan.

Ett europeiskt landslag har aldrig stått som segrare i ett världsmästerskap som har hållits i Amerika, men i den här reprisen från VM-finalen som spelades 1990 så anser jag nog att Tyskland, med sin grundkapacitet, ska ses med större chanser att stå som världsmästare den här gången. Det här är det 5:e mästerskapet i följd där denna rutinerade organisation inte har varit sämre än en semifinal och att dessa kvaliteter nu kan gå för guldet är ett långsiktigt arbete. Argentina, som fick en dags mindre vila med en förlängning därtill, känns inte fullt så lika tryggt över hela banan och går nu upp mot ett motstånd som i större utsträckning kan straffa argentinarna när möjligheterna ges. Tyskarnas förmåga och precision i att attackera bollen vid rätt tillfälle på motståndarnas planhalva ser jag som nyckeln och den främsta skillnaden mellan de båda nationerna. Tyskland spelas som segrare under ordinarie speltid med en medelinsats.

  • Match: Tyskland – Argentina
  • Spel: Tyskland (1)
  • Odds: 2,30 @bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 21.00 13/7

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar