Argentina – Belgien

The following two tabs change content below.
En allätare med väldigt stort intresse för idrott och betting. Har rekat och skrivit texter under flertalet år. Fotboll och innebandy är det som intresserar mig mest.

Latest posts by Puyol (see all)

Dela tips:

Två kvartsfinaler avklarade med bland annat värdnationen vidare och två kvartsfinaler kvar att spela. Fotbollsfesten glider vidare där vi nu börjar närma oss ett avgörande och den andra semifinalen ska spikas. På nationalarenan i huvudstaden Brasilia ska Argentina och Belgien göra upp om den ena platsen i något som kan bli en väldigt trevlig tillställning. Båda nationerna har kvaliteterna, men jag anser att det ena laget kan vara mer bekvämt och välfungerande över hela banan där ett spel emot favoriten med en halvgardering lockar.

Argentina har efter ett lysande kvalspel, haft stora förväntningar på sig inför detta mästerskap här hemma i Sydamerika. Tre fullpoängare i följd i en relativt behaglig grupp, dock med svårigheter där samtliga kom till via uddamålet, något som följdes upp med ett sent avgörande i förlängningen mot Schweiz i åttondelsfinalen. Lionel Messi har vuxit ut till den nyckelfiguren man har hoppats på i väldigt många år där hans kreativitet och skytte har legat bakom mycket av det laget står för i anfallsväg med en majoritet av målen till följd, i övrigt kunde man nog önska sig mer. Även om man inte ska ha några större svårigheter med att föra tillställningarna så har man emellanåt vissa bekymmer med att driva upp tempot mot samlade försvarslinjer med förvånansvärt många bolltapp som har bidragit till omställningar där den egna linjen har blivit överspelat. Hittills har dock inte frågetecknet Sergio Romero testats alltför hårt i målet, men vissa varningssignaler att notera där detta får ses som ett betydligt tuffare test än några av de föregående uppgifterna. Albiceleste kommer till spel utan Marcos Rojo (avstängd) på vänsterbacken samt Sergio Aguero (skadad) som ett alternativ på topp.

Belgien är som bekant med i sitt allra första mästerskap sedan 2002 där jag för egen del, trots en hel del kvaliteter, lyfte fram vissa frågetecken kring den bristande rutinen från dessa internationella turneringar. Man har dock, likt motståndet, gått rent med segrar i samtliga matcher och även det med uddamålet. Även här sattes man inte på några större prov i en något beskedlig grupp, men även om man behövde vänta in en förlängning så stod man nog för sin starkaste insats i åttondelsfinalen (USA) där man stod för smått osannolika 38 avslut mot en storspelande Tim Howard i det amerikanska målet. Den gyllene generationen under Marc Wilmots, som ännu inte har förlorat en tävlingsmatch under hans ledning, kan eventuellt visa sig vara mer än spännande och kanske något att räkna med redan här. Man kunde dock önska sig ökad effektivitet framför motståndarnas mål, man har däremot haft god utdelning med alternativen som har skickats in från bänken. Senast var Romelu Lukakus sena inhopp matchavgörande och kanske har man fått igång sin ”9:a” nu.

Rode Duivels kommer till spel utan några avbräck i elvan där endast en reserv till den ordinarie försvarslinjen, Anthony Vanden Borre, saknas pga skada. I övrigt är truppen intakt. Valde mellan den här spelformen alternativ belgarna att göra mål före matchminut 73:00 (även det hos Bet365 till 1,83) där jag menar på att man kan få utrymme till att skapa ett antal möjligheter och det någorlunda tidigt, men jag går i första hand på halvgarderingen där motståndets favoritskap kan vara något större än vad jag anser skulle vara mer rimligt. Argentina har inte gått längre än så här, dvs en kvartsfinal, sedan 1990 där bland annat Diego Maradona var kapten för det laget som tog ett silver. Albiceleste har haft svårigheter mot Bosnien, Iran och Schweiz, såväl som på egen planhalva samt i anfallsväg där topparna (exempelvis så har Higuain varit en stor besvikelse) stundtals har varit osynliga. Alldeles för mycket har hängt på Messis kreativitet samt Di Marias energi och löpningar där jag återigen tror på svårigheter när man ska agera som det spelförande laget. Skillnaden är, att jämföra med föregående uppgifter, att kvällens motståndare har desto fler alternativ och spetskompetens när man väl är rättvända med bollen. Det kan passa Belgien, att jämföra med föregående tillställningar där de själva har attackerat mot samlade försvarslinjer,  att gå upp emot ett motstånd som är villigt att ta tag i taktpinnen och spela därifrån. Medelinsatsen spelas på Belgien och ett asian handicap med +0,5.

  • Match: Argentina – Belgien
  • Spel: Belgien +0,5
  • Odds: 1,75 @ bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 18.00 5/7

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar