Belgien – Algeriet

The following two tabs change content below.
En allätare med väldigt stort intresse för idrott och betting. Har rekat och skrivit texter under flertalet år. Fotboll och innebandy är det som intresserar mig mest.

Latest posts by Puyol (see all)

Dela tips:

Fotbollsfesten rullar vidare och efter ett antal riktigt sevärda matcher ska nu de 4 sista lagen också få kliva in i mästerskapet under kvällen och natten. I Belo Horizonte inleds grupp H där ett väldigt spännande Belgien ska ta sig an Algeriet. Den gyllene generationen kommer bli ett väldigt intressant inslag i de kommande mästerskapen, så även kanske redan här. Hävdar dock att motståndet kan bjuda upp och stå emot någorlunda väl där jag vill lyfta fram ett mindre avslag på favoriten.

Belgien blåste förbi en på förhand relativt knepig kvalgrupp där man placerade sig hela 9 poäng före Kroatien där även Serbien ingick. Marc Wilmots basar över den gyllene generationen med en extremt talangfull trupp att tillgå med ett flertalet intressanta namn som har etablerat sig i de europeiska toppligorna med ledande roller i sina klubblag. Detta har bidragit till att man har pekats ut som något av en outsider, även om jag personligen vill ge denna fotbollsnation på kraftig frammarsch lite mer tid. I överlag stabila genrep där bland annat Sverige har besegrats. Romelu Lukaku (Chelsea/Everton) har fått klartecken till spel efter att ha haft problem med foten. Viktigt nu när Christian Benteke (Aston Villa) inte kom med i truppen pga en hälskada. Däremot så har man frågetecken på Kevin de Bruyne samt Divock Origi som eventuellt kan vara otillgängliga för spel.

Algeriet har, likt motståndet, tagit sig förbi kvalspelet utan större svårigheter även om det har viss skillnad i kvalitet på motstånden som har stått i vägen för algerierna. Ett nytt världsmästerskap för nordafrikanernas del som inte lyckades skörda några större framgångar senast där man bland annat misslyckades med att göra något mål framåt, något jag anser att man ska kunna ändra på nu. Slimani (Sporting) har sett riktigt bra ut i kvalspelet där man även har två riktigt intressanta alternativ på flankerna där man kan notera Feghouli (Valencia) samt Brahimi (Granada). Dugliga förberedelser även här där Armenien och Rumänien har besegrats inför turneringen. Hassan Yebda står som ett frågetecken på mittfältet, i övrigt är truppen intakt.

Belgien har inte bara ett fantastiskt landslag inför framtiden, man har ett högintressant landslag redan nu med flertalet individuellt högklassiga spelare. Trots det är det här en av de matcherna i den inledande gruppspelsomgången, efter att ha gått igenom spelprogrammet, en av de storfavoriterna i en enskild match som jag vill lyfta fram en viss varning kring. Relativt hög status på truppen som förväntas leverera, samtidigt är det här belgarnas första internationella mästerskap sedan 2002 där en kraftig majoritet av spelarna står som debutanter i dessa sammanhang och man ska även anpassa sig till ett nytt klimat. Faktorer som eventuellt kan bidra till att premiären blir något mer svårspelad. För Algeriets del var stora delar av truppen med i Sydafrika för 4 år sedan där man bland annat tog poäng av England. Även om man en majoritet av spelarna i startelvan inte bär på några framträdande roller i sina klubblag så hör de flesta ändå till hos de europeiska toppligorna.

Belgarna besitter den högre grundkapaciteten och ska ses med bättre möjligheter till att avancera längre i mästerskapet, samtidigt anser jag nog att motståndet kan underskattas något inför det här mötet. Testar en insats under medel på ett asian handicap (+1,5) på Algeriet, vilket innebär att man har råd att förlora med uddamålet.

  • Match: Belgien – Algeriet
  • Spel: Algeriet +1,5
  • Odds: 1,83 @ Ladbrokes
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 18.00 17/6

SpelbolagBonusLänk
0 krSpela här!

Lämna ett svar