Tyskland – Algeriet

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Hälften av åttondelsfinalerna avklarade i detta fantastiska VM-slutspel och nu väntar ytterligare två stycken denna måndagkväll där sommarens fotbollsfest nu inte är alltför långt borta från ett avgörande. Rundans största favorit går att hitta i Porto Alegre där Tyskland ska ta sig an ett Algeriet som nu har tagit sig förbi gruppspelet för första gången i nationens fotbollshistoria. Man ska ha beröm för sin insats hittills, men den här uppgiften borde bli något för svår. Tyskarna kan, i slutändan, vara starkt nog för att fixa det här med någorlunda behaglig marginal.

Tyskland ser, i vanlig ordning, väldigt starkt och stabilt ut även om jag alltjämt menar på att man kanske kan plocka fram ytterligare en växel. Man städade av Portugal på ett fantastiskt sätt (4-0), något som följdes upp med en ovanligt ineffektiv (i båda änderna av banan) historia mot Ghana (2-2) för att sedan avsluta med att inte göra mer än nödvändigt mot USA (1-0) när gruppsegern väl skulle säkras. Medalj för tyskarnas del i tre världsmästerskap i följd där man får ses som en stark kandidat till att gå till semifinal även den här gången. Joachim Löw har en riktigt fin trupp till sitt förfogande med spetskvaliteter framåt och en enorm trygghet i sitt grundspel där man är skickligt på att hitta ytorna på motståndarnas planhalva. Något som framförallt en klinisk Thomas Müller har tackat för med 4 gjorda mål hittills, därmed står han på 9 totalt och i den här takten kommer han kunna hota landsmannen Miroslav Klose samt legendaren Ronaldo som VM:s främsta målgörare. Jerome Boateng har varit ett frågetecken för tyskarnas del men förväntas vara tillgänglig från start på högerbacken. Lukas Podolski stryks däremot, i övrigt är truppen intakt.

Algeriet lyckades och skapade historia till slut. Via poängen mot Ryssland så har man nu säkrat sitt allra första avancemang förbi gruppspelet, en riktigt fin och välförtjänt bedrift där man nog, i sin helhet, var det främsta kortet bakom gruppsegrande Belgien. Vahid Halilhodzics manskap har i första hand varit väldigt skarpt framåt med 6 gjorda mål i gruppspelet, det att jämföra med de föregående upplagorna av algeriska VM-lag där man endast hade lyckats trycka dit ett mål på 6 matcher över två världsmästerskap. Man har en riktig fin triangel längst fram med Slimani (Sporting) på topp och Feghouli (Valencia) samt Brahimi (Granada) strax bakom, en något undervärderad trupp i överlag med ett antal inslag från de europeiska toppligorna. Ska bli intressant att se hur man står sig mot tyskarna och hur man svarar upp till den stora framgången med allt vad det innebär med en åttondelsfinal.

Lagkaptenen i mittlåset, Madjid Bougherra, spelade inte senast och står som ett frågetecken även ikväll. Vädret i Porto Alegre förväntas vara något svalare än vad som annars kan vara fallet i dessa kvällsmatcher, fördel Tyskland som har slagit in 7 mål hittills i turneringen med ett snitt på ca 13 avslut per match. Inte alltför märkvärdigt egentligen, samtidigt skickar man sällan iväg något på slump och man borde nog ses med dugliga möjligheter till att skapa tillräckligt många kvalificerade målchanser i det här mötet. Algeriet har inte tagit sig hit på försvar och jag vill nog lyfta fram vissa frågetecken kring målvaktsposten och Rais Mbolhi som inte alltid känns fullt så stabil. Man stod upp väl mot Belgien, men när motståndet väl satte in sin forcering så kunde förlustsiffrorna ha blivit större. Två insläppta mål mot ett uddlöst Sydkorea följdes upp med vissa svårigheter mot Ryssland när man tvingades försvara sig lågt, och det trots att ryssarna har varit håglöst när man har fått föra spelet. Förväntar mig att man, i perioder, ska sättas under tydlig press här och att jämföra med de övriga motståndarna så kan det straffa sig rejält mot ett skarpt Tyskland som kan attackera målet via ett antal spelmoment. Algeriet kommer vara tappert och inspirerat, men man kunde inte få en mycket svårare motståndare i sin allra första åttondelsfinal. Medelinsatsen testas på Tyskland att stå för minst 3 mål i matchen.

  • Match: Tyskland – Algeriet
  • Spel: Tyskland över 2,5 mål
  • Odds: 2,20 @ William Hill
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 22.00 30/6

Spelbolag BonusLänk
william1500 krSpela här!

Lämna ett svar