Belgien – USA

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Världsmästerskapet och fotbollsfesten har snart avverkat samtliga åttondelsfinaler där den sista biljetten till kvarten ska kvitteras ut här i Salvador. Ett snabbt stigande och högintressant Belgien ska drabba samman med ett charmigt USA som kan hungra efter mer med en stark inledning bakom sig även för deras del. Belgarna har verkligen framtiden framför sig och kan även vara nuet, men jag hävdar nog att man har ett svårspelat test framför sig där en halvgardering lockar till närmare dubbla insatsen.

Belgien gick rent i gruppspelet med tre raka segrar, samtliga med uddamålet, och Marc Wilmots manskap som har kallats för den ”gyllene generationen” kan visa sig vara mer än bara ett spännande inslag här i Brasilien. Trots den enorma talangen i truppen, där ett flertal spelare är nyckelfigurer i europeiska toppklubbar, var jag däremot något skeptisk till hur man skulle stå sig i dessa sammanhang. Viktigt att poängtera att det här är Belgiens första mästerskap sedan 2002 där endast veteranen (samt förbundskapten Wilmots som spelare) Daniel van Buyten fanns med när det senast begav sig. Även om prestationerna har varit något blandade, trots maximal utdelning med poängen, så har man fortfarande inte fått igång målskyttet där Romelu Lukaku har varit iskall på topp. Man kommer även till spel med ett par frågetecken i försvarslinjen. Belgarna har frågetecken på kaptenen Vincent Kompany samt Thomas Vermaelen. Även Anthony Vanden Borre och Laurent Ciman stryks som alternativ till backlinjen pga skador medan Steven Defour är avstängd.

USA stod inför ett knepigt gruppspel med ett antal svåra motståndare och även om man inte lyckades spela in mer än 4 poäng för att sedan avancera på målskillnad så har amerikanerna varit ett utropstecken hittills med framförallt ett fyndigt och fartfyllt anfallsspel. Premiärsegern, trots svårigheter, mot Ghana lade grunden till ett avancemang, vilket följdes upp med en riktigt bra insats mot Portugal även om man tappade en fullpoängare i matchens sista spark. En trupp som inte direkt är lika framträdande att jämföra med motståndet, men alltjämt en väldigt god mix på spelare med erfarenheter från Europa. För egen del hade jag vissa frågetecken på försvarsspelet som ändå har stått upp förhållandevis bra under gruppspelet. Man har även, likt många av de sydamerikanska nationerna, haft ett fantastiskt publikstöd här i Brasilien. Amerikanerna och förbundskapten Jurgen Klinsmann har, i och med att Jozy Altidore åter är redo för spel som ett alternativ på topp, numera tillgång till en trupp som är fullt frisk och utan avstängningar.

USA, ett välfungerande kollektiv, har imponerat på mig och jag hävdar att man kan avancera ytterligare där favoritskapet på motståndet, i min bok, är lite större än förväntat. De goda resultaten till trots så är jag fortfarande inte helt såld på det Belgien har presterat hittills. Individuellt har man oerhört mycket kvaliteter över stora delar av elvan och även utanför, men samtliga matcher avgjordes med ca 10-15 minuter kvar och jag vill nog lyfta fram det här som det klart tuffaste testet hittills där man kan få större svårigheter om man inleder trögt även här. Man fick nog gå förbi en något behaglig grupp där jag anser att man borde ha kunnat skapa fler målmöjligheter i sina matcher. Här kommer man till spel med ett antal frågetecken i försvarslinjen där Kompany eventuellt kan saknas och backlinjen i övrigt kan vara något sårbar inför det man går upp emot ikväll. Intressant att man använder Alderweireld och Vertonghen på kanterna, båda mittbackar i grunden, och inte alltför snabba vilket även gäller den rutinerade men något tröga van Buyten i mittlåset. USA har varit skickligt på att hitta ytorna på flankerna och släpper Beasley/Johnson så fort chanserna uppstår. Något för amerikanerna att utnyttja som mycket väl kan utmana favoriten i det här mötet. Dubbelchansen på USA (oavgjort alternativt amerikansk seger) spelas med medel.

  • Match: Belgien – USA
  • Spel: USA dubbelchans
  • Odds: 1,95 @ Unibet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 22.00 1/7

SpelbolagBonusLänk
Unibet2100 krSpela här!

Lämna ett svar