Djurgården – Elfsborg

The following two tabs change content below.
Bettingtips från läsarna. Här finner man speltips från medlemmar samt läsare. Skriv ett speltips du också eller ta del av dagens bästa speltips med djupa analyser.

Latest posts by Gäst (see all)

Dela tips:

Djurgården ligger sjua i tabellen, 5 poäng bakom Elfsborg, som ligger trea så en seger i den här matchen vore otroligt viktig för DIF. Man avslutade vårsäsongen väldigt svagt även om man besegrade Örebro i den sista matchen före uppehållet. Nu måste laget komma igång direkt så man inte hamnar för långt efter topplagen. Man träningsspelade ett par matcher under uppehållet utan att imponera och till den här matchen får man klara sig utan Martin Broberg samt urviktige mittbacken Daniel Amartey som lämnat klubben och framförallt den sistnämnde är ett blytungt avbräck då han hade en helt avgörande roll för lagets defensiv. Man är väldigt ojämna i sitt spel då man ena matchen imponerar rejält medan man andra matchen kollapsar totalt. Nu har spelarna laddat upp inför den här matchen, både fysiskt och psykiskt, vilket gör att laget bör stå för en bra insats här! En spelare i DIF som kommer vara extra laddad inför den här matchen är Amadou Jawo som har ett förflutet i Elfsborg och som privat är väldigt bra vän med flera av Elfsborgs spelare. Han kommer utan tvekan utgöra ett offensivt hot mot Elfsborg tillsammans med Erton Fejzullahu och Aleksandar Prijovic här. Dessa herrar har sått för 11 av Djurgårdens 16 mål den här säsongen så får man igång dem på allvar här så är överspelet nära…

Elfsborg stod för en imponerade vårsäsong och ligger som sagt trea i tabellen nu. Poängtappen under slutkanten av vårsäsongen svider säkerligen fortfarande hos Elfsborgarna då man hade oflyt mot MFF i förlusten, det erkände till och med Malmöspelarna, mot AIK var det samma sak och trots ett rött kort borta mot Blåvitt så var Elfsborg nära segern så poängtappen är något förlåtliga för laget för man är riktigt bra. Man genrepade med att krossa Nordsjaelland med 3-0 på neutral mark efter 3 mål av reserven Per Frick. Nu har man tappat Niklas Hult som flyttat till Frankrike och det är givetvis ett avbräck då Andreas Klarström kommer ta över vänsterbacksplatsen på heltid igen och det är knappast positivt för försvarsspelet. Backlinjen med Andreas Klarström, Jon Jönsson, Sebastian Holmén och Johan Larsson står för det mesta för bra insatser men alltför ofta gör dem individuella misstag i matcherna och nu möter de en sylvass offensiv trio i Djurgården vilket gör att jag tror Elfsborg släpper in minst 1 mål här. Elfsborg har inga skador eller avstängningar att oroa sig över.

Statistik: Det har blivit över 2.5 mål i 7 av lagens 10 senaste möten med varandra. Djurgården har spelat över 2.5 mål i 3 av lagets 5 hemmamatcher den här säsongen och Elfsborg har spelat över 2.5 mål i 3 av sina 6 bortamatcher den här säsongen. Baserat på den statistiken har vi ett överodds i 2.10 här.

Kort summering: Det är ”höst premiär” för lagen vilket gör att båda lagen kommer vara otroligt taggade här så räkna med en böljande fotboll där spelet svänger fram och tillbaka under matchen. Båda lagens defensiver har imponerat sett till insläppta mål men i mina ögon handlar det mycket om ineffektiva offensiver som man mött för man har släppt till alldeles för många lägen i matcherna… Nu saknar Djurgården suveräne Daniel Amartey i försvaret och Elfsborg får klara sig utan viktige vänsterbacken Niklas Hult… Elfsborg går sällan mållösa i Allsvenskan och inför den här matchen har spelarna laddat rejält vilket gör jag att jag tror på en svängig match mellan två lag som går för seger och det är som vanligt, flest mål vinner. Överspelet känns klart spelvärt här till 2.10 i en match direkt efter uppehållet

  • Match: Djurgården – Elfsborg
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 2.10 @ William Hill
  • Insats: 4/10
  • Spelstopp: 19.05

Spelbolag BonusLänk
william1500 krSpela här!

Lämna ett svar