Fola Esch – IFK Göteborg

The following two tabs change content below.
Bettingtips från läsarna. Här finner man speltips från medlemmar samt läsare. Skriv ett speltips du också eller ta del av dagens bästa speltips med djupa analyser.

Latest posts by Gäst (see all)

Dela tips:

Första mötet slutade mållöst i Göteborg och nu drabbar lagen samman i Luxemburg. För mig känns matchbilden och utgången stenklar och jag kliver in hårt!

Fola Esch stod för en imponerande match på Gamla Ullevi förra veckan, åtminstone om man ser till lagets defensiva arbete. Man körde med ett lågt försvar och alla spelarna arbetade hårt för varandra och Blåvitt lyckades knappt skapa någon kvalificerad målchans under hela matchen. Inför det här mötet vet Fola Esch att det lossnade för Blåvitt i deras match mot Helsingborg vilket bör innebära att man återigen parkerar bussen framför eget mål. Matchen spelas inte på lagets hemmaarena utan matchen är flyttad till Luxemburgs nationalarena Stady Josy Barthel som har en kapacitet på ca 8000 platser. Jag tror utan tvekan vi kan räkna med ett defensivt Fola Esch här igen för är det något man är bra så är det att försvara sig. Man kommer säkerligen spela för 0-0 så länge som möjligt och satsa på kontringar genom hela matchen men förr eller senare måste man kliva upp i banan för 0-0 tar inte laget vidare här och därför känns spelet; ”Flest mål i andra halvlek” väldigt bra för är det någon gång som laget måste framåt så är det i slutet av andra halvlek och det kommer öppna upp lagets ”buss” i defensiven.

IFK Göteborg hade märkligt svårt att skapa några målchanser i första mötet med Fola Esch. 0-0 var verkligen inget resultat man hoppades på men i ärlighetens namn var det rättvist för Blåvitt var riktigt dåliga i offensiv och jag dömde ut dem mot Helsingborg senast men oj så fel jag hade. Det var ett helt nytt lag som kom ut på banan och anfallsparet Vibe/Söder stod för en grym match då dem gjorde 3 av lagets 6 mål när man vann med hela 6-2 mot Helsingborg. Man hamnade i underläge med 0-1 men det hindrade inte laget från att ösa på ännu mer och chanserna avlöste varandra och till slut fick man utdelning och då satt allt helt plötsligt. Man spelade grym offensiv fotboll och når upp till samma standard i den här matchen så bör Fola Esch vara en munsbit för laget! Nu har laget alltså fått två matcher i benen och spelarna kommer till den här matchen med gott om självförtroende. Inför första mötet med Fola Esch hade laget inget ”tävlingsmatch-tempo” i kroppen men det har man nu och då ska man bara besegra ett lag som Fola Esch, även om dem backar hem med hela laget! Jag tror att man vinner till slut men det lär inte komma så många mål i första halvlek, dem kommer i andra… Blåvitt får klara sig utan Kjetil Wahler, Hampus Zackrisson och långtidsskadade Philip Haglund här.

Kort summering: Jag tror utan tvekan Fola Esch kommer backa hem med hela sitt lag här igen och satsa på oavgjort så länge som möjligt i matchen. Man vill sätta Göteborg i gungning likt man gjorde på Gamla Ullevi vilket gör att 0-0 i halvtid vore ett väldigt passande resultat för defensiva Fola Esch här. Göteborg kommer med fullt av självförtroende här men det är inte lätt att luckra upp 9-10 försvarande spelare precis utanför ett straffområde. Jag tror man återigen kommer få problem, åtminstone i första halvlek, för i andra halvlek måste något av lagen våga chansa lite för att kunna vinna matchen och det gör det här spelet klart spelvärt!

  • Match: Fola Esch – IFK Göteborg
  • Spel: Flest mål i andra halvlek
  • Odds: 2.20 @ betway
  • Insats: 7/10
  • Spelstopp: 19.00

SpelbolagBonusLänk
100 krSpela här!

Lämna ett svar