Donetsk – Kiev

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Politik och fotboll hör egentligen inte ihop. Men när Shakhtar Donetsk och Dynamo Kiev gör upp i den Ukrainska supercupen under tisdagen handlar det om så mycket mer än bara fotboll.

Förra säsongen vann Shakhtar Donetsk ligan, det var femte raka ligatiteln för klubben. Däremot vann Dynamo Kiev den Ukrainska cupen. Kiev kom bara fyra i ligan förra säsongen, hela tolv poäng bakom Shakhtar. Ser vi till inbördes möten vann Shakhtar båda ligamötena förra säsongen med 0-2 respektive 3-1 men förlorade i cupen nu i våras med 2-1.

Men den stora snackisen inför matchen är att sex av Shakhtars spelare valt att inte ansluta till laget efter deras senaste träningsmatch mot Lyon (förlust 4-1). På grund av oroligheterna i regionen vägrade Douglas Costa, Fred, Dentinho, Alex Teixeira, Facundo Ferreyra samt Ismaily att flyga tillbaka till Ukraina med laget. Detta är givetvis ett stort avbräck för dem rent sportsligt men man kan även gissa vad de andra spelarena i Shakhtar tänker på inför den här matchen. Min gissning är att fotboll inte är det viktigaste för dem just nu.

Donetsk är trots allt en av de mest oroliga regionerna i Ukraina just nu och ligger nära det området där flight MH17 sköts ner här om dagen. Matchens spelas dessutom på neutral mark i staden Lviv i västra Ukraina, en stad där EM 2012 spelades.

Jag ryggar Kiev här till 1,85 på bet365 med tanke på spelarna som Shakhtar saknar och hur det förmodligen påverkar gruppen.

  • Match: Shaktar Donetsk – Dynamo Kiev
  • Spel: Dynamo Kiev (2)
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 2,5/10
  • Spelstopp: 22/7, 20:00

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar