Elfsborg – Rio Ave

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Elfsborg är nära gruppspelet i Europa League men först måste de slå ut Rio Ave från Portugal som redan slagit ut IFK Göteborg. Frågan är om Elfsborg har vad som krävs? Det är ett utpräglat cuplag som tog sig till finalen i den inhemska cupen i Portugal där de föll mot Benfica. Rio Ave når sina framgångar genom en strålande defensiv och en cynisk fotboll. Laget har till exempel hållit nollan i fyra raka matcher just nu, två av dem mot IFK Göteborg samt en mot Benfica i supercupen. Laget trivs med andra ord bra på bortaplan där de får försvara sig när det andra laget försöker bjuda upp till spel. Rio Ave har bara fyra insläppta mål på de sex senaste bortamatcherna trots att storlaget Benfica stått för motståndet två gånger. Mot Göteborg vann de först bortamatchen med 1-0 och höll sedan 0-0 i returen och våra underspel på de båda matcherna satt med andra ord med god marginal.

Elfsborg då? De är favoriter nu i hemmamötet men när det gäller att kvalificeras sig för gruppspelet är Rio Ave favoriter med odds runt 1,5 samtidigt som Elfsborg betalar runt 2,4. Formmässigt har det varit lite upp och ner för Elfsborg med den gemensamma nämnaren att det är hemma på Borås Arena som de spelat sin bästa fotboll. Elfsborg har förlorat tre av de fem senaste bortamatcherna samtidigt som de vunnit fyra raka hemmamatcher. Även på längre sikt är sviten imponerande med tolv segrar på de 15 senaste hemmamatcherna. Elfsborg saknar Jon Jönsson och Lasse Nilsson mot Rio Ave. Men vi kan verkligen inte hålla fingrarna borta från underspelet när det är Rio Ave som står för motståndet. De har en grym defensiv och nio av deras tio senaste matcher har gått under 2,5 mål. Elfsborg har samtidigt hållit nollan i deras två senaste hemmamatcher och fem av deras åtta senaste matcher hemma i Borås har gått under 2,5 mål.

  • Match: Elfsborg – Rio Ave
  • Spel: Under 2,5 mål
  • Odds: 1,75 @ NordicBet
  • Insats: 5/1o units
  • Spelstopp: 19:00, 21/8

SpelbolagBonusLänk
Nordicbet1500 krSpela här!

Lämna ett svar