Växjö – HV71

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Ett spännande Smålandsderby mellan Växjö Lakers och HV71 står på schemat under torsdagen och hemmalaget hade problem med just HV förra säsongen.

Växjö var fjolårssäsongens stora positiva överraskning. En fin tredjeplats i grundserien och laget avfärdade Luleå relativt enkelt i kvartsfinalen. I semifinalen tog det däremot det stopp mot Färjestad som vann med 4-2 i matcher. Växjö har tappat en del tongivande spelare. Samtliga tre målvakter från förra säsongen har ersatts av Färjestad’s förre guldmålvakt Christopher Nihlstorp och Stefan Steen. Även Ryan Lasch, Kristoffer Berglund och trotjänaren Jeremias Augustin har lämnat. Men med klubbens ambition och vilja så har det plockats in duktiga ersättare som till exempel Patrik Lundh, Tuomas Kiiskinen och Teemu Laasko. Växjö har har på sina fyra gruppspelsmatcher i CHL två segrar och två förluster och står på sex poäng. Lagets offensiv har det inte varit något fel på. Med 14 mål på fyra matcher så snittar Växjö 3,5 mål framåt per match. Defensiven har inte varit alltför betryggande och med tolv insläppta mål under dessa fyra matcher ger det ett snitt på tre mål per match i baken.

Om Växjö var fjolårssäsongen positiva överraskning så var HV71 den negativa. Den forne toppkonkurrenten från Jönköping gjorde en medioker fjolårssäsong. Med sparkad tränare så stred HV länge för att inte hamna i kvalserien. HV71 landade tillslut på en tiondeplats efter 55 omgångar men tog sig vidare till kvarstfinal efter playin. Väl där tog det väntat stopp mot Skellefteå. HV71 har efter fjolårets säsong rört om lite i klubben. Andreas Johansson har plockats in som ny tränare och hemvändare som Mattias Tedenby, Erik Ersberg och Björn Melin är några av klubbens nyförvärv. Klubben har bland annat tappat/släppt iväg Jason Krog, Toni Rajala Elias Fälth och Jonas Gunnarsson. HV71 har på sina fyra CHL-matcher inkasserat sex poäng via två segrar och två förluster. Förra säsongens fem möten resulterade det fyra segrar för HV71 och endast en för Växjö. Totalt bjöds det på 24 mål under ordinarie tid under dessa matcher vilket gav ett snitt på 4,8 mål per match.

Jag väljer att spela över 4,5 mål hos Unibet till 1,75. Två lag med en stark offensiv och båda lagen har gjort mängder av mål under försäsongen och i CHL samtidigt som försvarsspelet har varit mindre bra i några av matcherna.

  • Match: Växjö – HV71
  • Spel: Över 4,5 mål
  • Odds: 1,75 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00, 11/9

SpelbolagBonusLänk
Unibet2100 krSpela här!

Lämna ett svar