Karlskrona – Mora

The following two tabs change content below.
En bettingnörd som har stort intresse för hockey. Har älskat betting under hela mitt liv. Hockeyn är det jag lever för. Mitt största fokus ligger på NHL och svensk ishockey.

Latest posts by Heden (see all)

Dela tips:

Hockeyallsvenskan fullföljer den femte omgången av grundserien när hemmastarka Karlskrona HK tar emot dalmasarna Mora IK. Två lag som har vind i seglen efter segrar i förra omgången.

Karlskrona kommer till spel med två raka segrar i ryggen. Nu senast besegrades Rögle BK med 5-2 på bortaplan. Detta efter att ha vänt ett tidigt 0-1 underläge genom att göra fem raka mål. Segern sattes framförallt i den tredje perioden då Karlskrona gick från ledning 2-1 till ledning 4-1 inom loppet av femton sekunder under den tredje spelminuten i perioden. Detta var en positiv seger för en pressad klubb ekonomiskt sett och en rejäl höjning för självförtroendet genom att slå en av förhandsfavoriterna Rögle BK på bortaplan. Matchen innan så besegrades Timrå IK med 5-3 i hemmaborgen. Det leder nu till att Karlskrona har klättrat upp på en sjunde plats i tabellen med sina åtta poäng som även betyder i dagsläget spel i Play Off senare i vår. Men det är många matcher som återstår. Hemmaplan har varit något av Karlskronas framgångskoncept. Under säsongens två hemmamatcher i Telenor Arena Karlskrona så är laget fortsatt obesegrat. Med segrar mot Timrå 5-3 och Almtuna 4-3 efter straffar så ligger Karlskrona sexa i hemmatabellen med fem inspelade poäng på två hemmamatcher. Med en målskillnad på 9-6 så får Karlskrona ett snitt på 4.5 mål framåt per hemmamatch och tre mål i baken. Laget kommer komma till spel med samma lag som senast där Patrick Gaibraith fortsätter i mål och Emil Larsson är skadad.

Mora kom snabbt tillbaka på sitt vinnande spår då laget i fredags 19/9 besegrades IF Björklöven på bortaplan med 2-1. Detta efter att ha avgjort med sju minuter kvar av matchen genom att sätta 2-1 pucken i spel med en man mer på isen. Segern innebar att detta var Moras tredje vinst på lagets fyra matcher och en seger direkt efter förlusten mot Rögle BK med 2-0 på hemmaplan.Med tre segrar av fyra möjliga så har Mora tagit nio poäng och ligger därmed på en fjärdeplats i Hockeyallsvenskan med tre poäng bakom serieledarna och överraskningslaget Vita Hästen.Mora  har haft ett starkt försvar inledningsvis av säsongen och har bara släppt in fyra mål på dessa fyra matcher. Men till nackdelen så har inte offensiven varit alltför imponerande då det har bara blivit sex mål framåt på dessa matcher. Mora  har inkasserat fullpott på bortaplan hittills under säsongen. Detta via två segrar mot IF Björklöven 2-1 och Timrå IK med samma resultat. Det betyder att Mora toppar borta tabellen med sex poäng och en målskillnad på 4-2. Det ger laget ett snitt på två mål framåt per match och endast ett bakåt. Ett problem som Mora hoppas ändra på under kvällens match genom att få in mer trafik framför kassen och förändra omställning från försvar till anfall så tror Moras tränare Jeremy Colliton att det komma lossna med målproduktionen.

Karlskrona oxh Mora har mött varandra tio gånger historiskt sett. Det har resulterat i fem segrar för vardera lag. Förra säsongen så möttes lagen både i Hockeyallsvenskan och i Play Off till Kvalserien. Det resulterade totalt i fyra segrar för Karlskrona och två för Mora. Noterbart är att fem av sex matcher vanns av hemmalaget. Av dessa sex matcher så resulterade det i att i fem av matcherna innehöll ett slutresultat med minst fem mål.I Telenor Arena Karlskrona så vann Karlskrona  samtliga hemmamatcher förra säsongen mot Mora. Noterbart är att samtliga matcher slutade över 4,5 mål. Karlskrona är ett lag som satsar framåt och gör en hel del mål. Hittills redan femton mål i serien vilket är bäst av samtliga lag som bara har spelat fyra matcher. Men laget läker även en del bakåt med sina tretton mål. Det gör även att Karlskrona det lag som har har släppt in flest mål tillsammans med Björklöven IF på dessa fyra matcher. Det ger nu Mora  chansen att kunna förbättra sin målfabrikation som endast har blivit sex mål på fyra matcher och är något som måste komma igång om segrarna ska fortsätta komma. Med två lag som brukar spela matcher mot varandra i hawaii-liknande former så ser jag ett överspel på över 4,5 mål som kvällens bästa spel. Fyra raka matcher mot varandra har resulterat i minst fem mål och jag har svårt att tro att Mora kan göra en match till med att bara släppa in ett mål på bortaplan. Ska Mora  lyckas ta poäng i en av seriens svåraste bortamatcher så kommer laget behöva göra minst tre mål. Mitt spel blir därmed över 4,5 mål till 1,68 hos Unibet.

  • Match: Karlskrona – Mora
  • Speltips: Över 4,5 mål
  • Odds: 1.68 @ Unibet
  • Insats: 4/5 units
  • Spelstopp: 22/9, 19.00

SpelbolagBonusLänk
Unibet2100 krSpela här!

Lämna ett svar