Karlskrona – AIK

The following two tabs change content below.
En bettingnörd som har stort intresse för hockey. Har älskat betting under hela mitt liv. Hockeyn är det jag lever för. Mitt största fokus ligger på NHL och svensk ishockey.

Latest posts by Heden (see all)

Dela tips:

Hemmastarka Karlskrona tar emot det något oväntade bottenlaget AIK i den åttonde omgången av Hockeyallsvenskan. Båda lagen kommer med förluster i bagaget och kan något av lagen bryta den negativa trenden?

Karlskrona HK kommer till spel med en 2-0 förlust i ryggen på bortaplan mot Björklöven. En match där varken Björklöven eller Karlskrona gjorde säsongens match. Skillnaden var att Björklöven gick segrande ur matchen trots att laget inte vara det bästa laget. Förlusten var Karlskrona’s tredje för säsongen och den andra på raken efter förlusten innan på hemmaplan mot Mora med 4-3. Karlskrona har därmed på sina fem senaste matcher tagit två segrar och förlorat tre. Det leder till att laget har på sina totalt sex spelade matcher vunnit tre och förlorat tre. Med åtta poäng insamlade så finner vi Karlskrona på en nionde plats i tabellen. Hemma i Telenor Arena Karlskrona så är Karlskrona i regel starka. Ett av seriens bästa hemmalag förra säsongen. Även denna säsong har börjat bra på hemmaplan. Med tre spelade hemmamatcher så har det resulterat i två segrar, varav en efter straffar och en förlust. Det gör att Karlskrona har tagit fem poäng på hemmaplan vilket gör laget till seriens tionde bästa hemmalag.

AIK har inte börjat säsongen som laget eller fansen hade velat. Med förhoppningar om att ta sig tillbaka till SHL på en gång så har denna säsong nästintill startat katastrofalt. Men en hyfsad premiär mot Södertälje på hemmaplan förlust 2-3 efter straffar så gick det sedan utför. Laget radade upp fem raka nederlag innan den första segern kom. Då mot Rögle på bortaplan och AIK vann till slut med 4-3 efter förlängning. Nu senast mötte AIK Mora hemma på Hovet. En match där AIK ägde den första perioden och skaffade sig en 2-0 ledning. Men ett bevis på lagets knackliga inledning så kom Mora ikapp och hade 2-2 efter den andra perioden. Den tredje perioden slutade mållöst och AIK var bara en ribbträff ifrån att få med sig tre poäng i slutet av matchen. Men istället kontrade Mora in 3-2 pucken i förlängning och knäppte AIK på näsan. AIK har därmed bara tagit tre poäng på lagets fem senaste matcher och endast en seger på säsongens sju inledande matcher. Det gör att stockholmarna placerar sig sist i tabellen med ynka fyra pinnar och har ”redan” fyra poäng upp till lagen ovanför strecket. På bortaplan har AIK tagit två poäng på tre försök. En seger efter förlängning och två förluster. Det har blivit två tunga förluster. Asplöven 4-2 och mot Oskarshamn, hela 6-1 i baken. Men med ett steg i rätt riktning i senaste bortamatchen mot Rögle så tog laget första segern för säsongen med 4-3. Med AIK’s två poäng på bortaplan så är AIK hittills seriens näst sämsta bortalag.

AIK spelade riktigt bra senast mot Mora och laget var värde tre poäng. Men Mora var bra och spelade stabilt bakåt och ett AIK med inte det bästa självförtroendet kunde inte hålla igen och stänga matchen.Istället grinade oturen laget i ögonen med en ribbträff i slutet av den tredje perioden och istället ett kontringsmål av Mora i förlängning. Men inte bara att AIK har spelade bra senast. Laget gjorde i matchen innan mot Rögle på bortaplan en riktigt bra match. Medan Karlskrona inte alls har spelat superbt den senaste tiden. Senaste matchen mot Björklöven var inte bra. Men vad talar mer för AIK då? Jo, laget har plockat in en bra målvakt, Christian Engstrand. AIK har mycket positivt att ta med sig från sina två senaste matcher trots att det bara resulterade i en seger. Får AIK till sitt powerplay som hittills under säsongen inte fungerat mot ett rätt svagt Karlskrona försvar så är chanserna goda att det rasslar en del. Samt att AIK inte ses som favoriter utan att det är Karlskrona som ska föra matchen och vara det laget som äger spelet. Det kan passa AIK mycket bra. Ett AIK som är bättre än vad tabellen visar och vad laget har visat hittills. Ett lag som kommer sluta högre upp i tabellen och börjar bara laget vinna så kommer självförtroendet. Nu match mot ett Karlskrona som inte är lika slagkraftiga som ifjol och kommer sannolikt inte vara lika hemmastarka som laget var den förra säsongen så tror jag AIK börjar sin resa uppåt i tabellen här. Mitt spel blir därmed AIK inklusive övertid och straffar till 2,20 hos bet365.

  • Match: Karlskrona HK – AIK
  • Speltips: Money line AIK
  • Odds: 2,20 @ bet365
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 30/9, 19.00

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar