Celta Vigo – Deportivo

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

La Liga bjuder på matcher mitt i veckan och under tisdagskvällen har vi ett Galiciskt Derby att se fram emot på Balaidos. Celta Vigo anses vara lillebror åt Deportivo La Coruna, men i dagsläget så tycker jag det är stor klasskillnad mellan lagen till Celta Vigos fördel. Man ska ses med toppchans här och jag testar mig på ett handikappspel.

Celta Vigo är obesegrade så här långt in på ligastarten, då man kan stoltsera med en vinst och tre oavgjorda resultat. Spelet har sett otroligt bra ut och hade man bara haft en smula flyt på vägen så hade antalet segrar varit tre stycken istället för en. Man spelade nämligen ut Cordoba (1-1) på bortagräs och även i hemmamatchen mot Sociedad (2-2) skulle man haft tre poäng med sig. Men ineffektivitet i första matchen och ett snöpligt självmål på stopptid mot Sociedad har alltså ställt till det en aning. I helgens bortamatch mot Atletico Madrid jämnade dock turen ut sig lite, då man tog en mycket tung poäng på Vicente Calderon. Atletico pressade på ordentligt på slutet och förtjänade faktiskt tre poäng där. Men nu står varken Sociedad eller Atletico på andra sidan planhalvan, utan det är ett väldigt blekt Deportivo La Coruna. Förvisso brukar man säga att allt kan hända i ett derby, men jag har väldigt svårt att se annat en än hemmaseger här. Man har en tydlig spelidé i Celta Vigo och med sitt vägvinnande passningsspel så kan man göra stora sår hos Deportivo. Vi har sett hela försäsongen vad Orellana, Larrivey och Nolito kan hitta på, och man har definitivt behållit formen in på starten av ligan. Orellana har tryckt in tre bollar så här långt, sedan har vi Larrivey och Nolito på två mål vardera. Men det finns även bredd på dessa positioner, vilket vi fick se mot Atletico. Pablo Hernandez är en mycket intressant spelare och han stod för ett makalöst 1-0 på Vicente Calderon. Har ni missat detta så måste ni bara klicka in och kika på det här. Inga nya bekymmer hos Celta Vigo som endast har Oubina och Augusto på skadelistan. Man kan därmed ställa upp med ett väldigt slagkraftigt lag här.

Deportivo hade ett mycket fint försvarsspel förra säsongen, något som var den största anledningen till att man tog steget upp i La Liga. Men det är stor skillnad på lagen man möter den här säsongen, vilket Deportivo fick erfara i helgens hemmamatch mot Real Madrid. Man fick hela åtta bollar i baken när ”marängerna” hade lekstuga och kunde vinna med 8-2 (!). Förmodligen inte det genrepet man ville ha inför detta derby, och jag tycker man är riktigt illa ute här. Deportivo ska faktiskt vara väldigt glada över de fyra poäng man skramlat ihop så här långt, för i mina ögon har man inte förtjänat en enda poäng. I 2-2 matchen mot Rayo Vallecano blev man räddade av en straff på övertid, och i bortamötet mot Eibar (0-1) så var man duktigt utspelade merparten av matchen. Vi prata om en tydlig spelidé hos Celta Vigo, och det är något som jag tycker saknas helt hos ”Depor”. Man spelar väldigt mycket för sig själva och det är en hel del långbollar man drar iväg under matcherna, vilket man inte vinner matcher på i slutändan. Celta Vigo älskar att hålla i bollen och hitta nya positioner, och där tror jag att Deportivo kommer få det ordentligt jobbigt. Man har även spelat relativt fult i de matcher jag kikat på hittills och i slutändan så kommer man bli straffade för detta, speciellt med ett hårt tryck från hemmafansen i ett derby. Insua, Salomao och Perez missade förra matchen och ser även ut att missa derbyt. Man får dock tillbaka Jose Rodriguez som tvingades stå över mot Real Madrid.

Jag tycker det är stor klasskillnad mellan de här två lagen och på hemmaplan i ett derby så finns det absolut ingen risk för underskattning hos Celta Vigo. Med sitt fina passningsspel ska man kunna luckra upp Deportivo och efter 90 min så tror jag vi har en komfortabel hemmaseger på resultattavlan. Testar därför en hög insats på Celta Vigo -1 (asian), där det är pengarna tillbaka på en uddamålsseger för hemmalaget.

  • Match: Celta Vigo – Deportivo
  • Spel: Celta Vigo -1 (asian handicap)
  • Odds: 2,025 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 22:00

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar