Cordoba – Celta Vigo

The following two tabs change content below.
En allätare med väldigt stort intresse för idrott och betting. Har rekat och skrivit texter under flertalet år. Fotboll och innebandy är det som intresserar mig mest.

Latest posts by Puyol (see all)

Dela tips:

I över 30 år har man väntat på att få se fotboll från högstaligan på Estadio Arcangel, men nu är det äntligen dags då Celta Vigo gästar Cordoba på lördagskvällen. Celta som imponerade stort i premiärmatchen har en mördande offensiv, en offensiv som jag tror innebär två bortamål här.

Cordoba tog sig på ett mirakulöst sätt upp till den spanska högstaligan och har egentligen inte värvat in något alls av kvalité. Fede Cartabia har lånats in från Valencia förvisso, men det är ingen stjärna i La Liga, åtminstone inte än. Jag trodde därför att man skulle bli utspelade efter noter i öppningsmatchen på Santiago Bernabeu, tennissiffror var nästan det jag väntade mig. Men det blev bara en 2-0 seger till Real Madrid efter att Ronaldo fastställt slutresultatet i matchminut 90. Cordoba vaskade faktiskt fram en del chanser i matchen och med lite flax så kunde premiärmatchen renderat i en pinne. En väl genomförd match från Cordoba, men jag vill påstå att Real Madrid gör en av sina sämre insatser den här säsongen, utan att säsongen knappt börjat. Det var otroligt oinspirerat från marängerna, där många stjärnspelare bara gled runt på ett ben matchen igenom. Jag tror det blir betydligt tuffare idag, och jag är inte säker på att hemmaplan är så stor fördel för Cordoba. Här lär man vilja spela lite anfallsfotboll och kliva på framåt rätt ofta, vilket kan straffa sig rejält mot ett lag som Celta Vigo. Hos hemmalaget stryker vi skadade Crespo. Inte heller Abel får plats i truppen.

Celta Vigo har jag skrivit mycket om på försäsongen och verkligen lyft upp förväntningarna på laget. Med all rätt känner jag efter premiäromgången, som man vann mot Getafe med 3-1. Man öppnade i ett ruskigt tempo och redan i matchminut fem så hade man en trippelchans där det klingade i målramen två gånger om. Men man fick ledningen kvarten senare, och inte helt oväntat så var det Nolito som gjorde det. Nolito, som nyligen förlängde med Celta, har förmodligen aldrig varit bättre och många vill se honom testa på spel i det spanska landslaget nu. Men det finns så mycket mer än Nolito i detta Celta, vi har även Orellana, Krohn-Dehli, Larrivey och Charles framåt i planen. Nu har man även nyförvärvet Pablo Hernandez redo för spel efter skada, och det ska bli riktigt kul att se vilken nivå han håller i La Liga. En spelare som har en otroligt fin teknik och bra blick för spelet, dessutom en tung vänsterdoja. Så det finns kvalité framåt hos Celta Vigo, något som jag hoppas man kommer visa Cordoba i afton. Man lär nog få sina kontringslägen skulle jag tro, och då kommer det gå undan. Hos gästerna ser det riktigt bra ut på skadefronten där man endast saknar Oubiña. Costas och Santi Mina får stå utanför truppen.

Räknar vi Celta Vigos åtta matcher den här säsongen så har man gjort två mål eller fler i sju av dessa. Då räknar jag bort den första träningsmatchen man hade, där man ställde upp med ett renodlat b-lag. Det är heller inga skitlag man mött i dessa matcher, så Celta Vigo är på riktigt den här säsongen. Det blir en insats strax under medel på två bortamål så hoppas vi att man levererar ännu en gång.

  • Match: Cordoba – Celta Vigo
  • Spel: Celta Vigo över 1,5 mål
  • Odds: 2,37 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar