Man United – West Ham

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

En ny Premier League-omgång väntar den kommande helgen med ett antal intressanta matcher på menyn där bland annat två rejäla rivalmöten ingår, och även om ”local pride” inte står på spel här på Old Trafford så ska det alltjämt bli ytterst intressant att se hur dagens hemmalag reagerar på det senaste nederlaget. Manchester United är ute efter revansch när man nu gästas av ett West Ham som kommer från ett positivt resultat. Även om jag har full förståelse för hemmalagets favoritskap, med en hel del spetskompetens framåt, så är jag något skeptisk till om det här kommer vara och bli en smärtfri historia. Jag väljer att spela tidigt där jag går för ett mål.

Manchester United missade som bekant spel i Europa till den här säsongen och har, under Louis van Gaals ledning, fått en riktigt trög start även under den här hösten. Trots ett extremt behagligt spelschema så har man nu endast prickat in en fullpoängare, ett svagt QPR här på Old Trafford, under de 5 inledande ligaomgångarna och senast mot nykomlingen Leicester kunde man syna lagets främsta brister. Manchester-laget i rött lyckades tappa till förlust trots att man var två bollar upp en bit i den andra halvleken där det får ses som ganska anmärkningsvärt att man släppte in 5 bollar. Det har satsats en hel del ”Red Devils” under sommarens transferfönster, och även om offensiven har spetsats till enormt mycket, där exempelvis Angel di Maria har kvitterat ut höga betyg, så måste man ifrågasätta rekryteringarna sett till hur defensiven har sett ut. Man saknar en ankare på det centrala mittfältet samtidigt som backlinjen får ses som medelmåttig i jämförelse med de övriga lagen med ambitioner om att tillhöra toppen. Hemmalaget kommer tvingas till att återigen testa en ny backlinje där ett redan svagt mittlås kommer förändras på nytt. Jonny Evans utgick skadad senast och saknas här, så även Phil Jones som stryks sedan tidigare medan Tyler Blackett är avstängd. Michael Carrick är långtidsskadad sedan i somras. Ashley Young, Marouane Fellaini och Jesse Lingaard är också otillgängliga för spel, även om det inte direkt är kännbart.

West Ham, med en sedan fjolåret pressad Sam Allardyce på managerposten, var nog tvungna till att få till en någorlunda skaplig inledning för att undvika det trycket och skulle man bortse från insatsen i hemmamötet med Southampton i den tredje omgången så tycker jag nog att man har lyckats. Man kommer till den här matchen med gott självförtroende efter att ha slagit tillbaka Liverpool med 3-1 för att inkassera tre högst välförtjänta poäng, och än mer imponerande har anfallsspelet varit där man, för att vara West Ham, gjort ovanligt många mål inledningsvis. Det är ett mer rörligt och fantasifullt ”Hammers” där bland annat nyförvärvet Enner Valencia inte bara är tung i boxen, men även mer delaktig i spelet utanför att jämföra med exempelvis Andy Carroll som annars har varit en nyckelspelare. Även värdefullt att man lyckades plocka in en spelare som Alex Song från Barcelona, som inte direkt färgade där men som kommer bli otroligt nyttig för London-laget. Trots Carrolls frånvaro är man alltjämt giftigt i luftrummet där de fasta situationerna kommer vara ett spelmoment där man ska kunna hota motståndet. Bortalaget kommer till spel utan Cheikhou Kouyate de närmsta veckorna, ett trist besked i och med att han var riktigt pigg senast. Sedan tidigare stryks den tidigare nämnde Andy Carroll samt Kevin Nolan, Matt Jarvis och Joey O’Brien.

Jag menar på att Hammers nödvändigtvis inte behöver skapa ett koppel av möjligheter framåt för att här det ska kunna gå vägen, men att det man får kan vara tillräckligt mot ett United som visar upp en hel del brister och luckor i sitt försvarsspel, både individuellt och kollektivt. Med tanke på hur pass nedtryckt det totala överspelet är (minst 3 mål i matchen ger inte mer än 1,50) så är det något förvånansvärt att ett bortamål kan stå så pass mycket högre i jämförelse. Strax över medel på West Ham att stå för minst ett mål i matchen.

  • Match: Manchester United – West Ham
  • Spel: Bortalaget över 0,5 mål
  • Odds: 1,72 @ Ladbrokes
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 16.00 27/9

SpelbolagBonusLänk
0 krSpela här!

Lämna ett svar