Genoa – Sampdoria

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Efter derbylördagen med tre av Europas största derbyn vänder vi under söndagen blickarna till norra Italien för Derby della Lanterna mellan Genoa och Sampdoria, en riktig klassiker.

Man brukar prata om det gamla mot det nya när Genoa som grundades redan 1893 ställs mot lokalrivalen Sampdoria som grundades 1946. Staden Genoa som ligger vid medelhavskusten bara drygt två timmar med bil från Milano och Turin har bara 600 000 innevånare men stadens derby är som sagt något utöver det vanliga. Förra säsongen var det bortalaget som var starkast båda gångerna. Genoa vann med 0-3 i september och i februari fick Sampdoria revansch när de vann med 0-1. Men då båda lagen har Arenan Stadio Comunale Luigi Ferraris som hemmaarena spelar det en betydligt mindre roll vilket lag som står som hemma- respektive bortalag. Den här säsongen är visserligen bara fyra matcher gammal i Italien men Sampdoria är faktiskt obesegrade än efter två kryss på bortaplan och två hemmasegrar.

Genoa har även dem fått en fin start på säsongen. Man föll visserligen i premiären mot Napoli men har efter de två kryss och en seger. Man slog bland annat Lazio med 1-0 och spelade 0-0 borta mot Fiorentina. Båda lagen hållit nollan i hälften av säsongens matcher. Senaste mötet mellan lagen slutade som sagt 0-1 och två av de tre senaste matcherna har gått under 2,5 mål. Den här säsongen har samtidigt tre av Sampdorias fyra matcher gått under 2,5. Båda lagen har samtidigt hållit nollan i två matcher var den här säsongen.

Oddset är visserligen långt från något överodds men jag ser trots det ett spelvärde i underspelet till 1,65. Vissa bolag ligger nere runt 1,55.

  • Match: Genoa – Sampdoria
  • Spel: Under 2,5 mål
  • Odds: 1,65 @ bwin
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20.45, 28/9

SpelbolagBonusLänk
bwin1100 krSpela här!

Lämna ett svar