Karlskoga – Asplöven

The following two tabs change content below.
En bettingnörd som har stort intresse för hockey. Har älskat betting under hela mitt liv. Hockeyn är det jag lever för. Mitt största fokus ligger på NHL och svensk ishockey.

Latest posts by Heden (see all)

Dela tips:

Hockeyallsvenskan trampar vidare in i den fjortonde omgången. Där överraskningslaget Asplöven som för stunden leder Hockeyallsvenskan åker ner till Karlskoga för att möta niondeplacerade BIK Karlskoga. Båda lagen kommer med seger/segrar i ryggen. Hur kommer matchen arta sig?

BIK Karlskoga kommer med en seger i ryggen efter att ha besegrat Vita Hästen med 2-1 i förra omgången. En match där BIK Karlskoga får en kanonstart med 1-0 redan efter dryga sju minuter. Bara några minuter senare trycks även 2-0 in. Vita Hästen reducerar direkt till 2-1 i den andra perioden. Resultatet står sig sedan resten av matchen trots lägen av Vita Hästen i slutet av matchen. Segern var lagets tredje på dom fem senaste matcherna. I tabellen så ligger BIK Karlskoga inte riktigt där laget hade som mål att ligga inför säsongen. Laget hade tunga spelartapp som tvillingarna Westerholm och målvakten Justin Pogge till starten av säsong.  Men målet är ändå att ligga högt upp i tabellen. Så med en nuvarande nionde plats som inte ens räcker till Play Off till SHL är inte där klubben vill vara. Med nitton inspelade poäng på tretton omgångar har BIK Karlskoga samma poäng som laget som har den sista Play Off platsen Södertälje. Hemma i Nobelhallen är BIK Karlskoga alltid starka. Med sex spelade hemmamatcher så har BIK Karlskoga spelat till sig tolv poäng via fyra segrar och två förluster och är seriens åttonde bästa hemmalag.  På BIK Karlskoga’s fem senaste hemmamatcher så har det resulterat i fyra segrar och en förlust.

Asplöven är den andra stora överraskningen i Hockeyallsvenskan. Med tretton spelade omgångar så finner vi Asplöven på plats ETT. Ett Asplöven som inför säsongen var rejält bottentippade. Lagets senaste match var mot Mora på bortaplan. En match som Asplöven vann med 3-1. En stark bortaseger där laget slet för varandra och krigade. Segern innebar lagets fjärde raka segern och laget har nu tagit poäng i fem raka matcher. Ett formstarkt Asplöven ligger som sagt på en första plats i tabellen med tjugofem inspelade poäng och har ett poäng mer än tvåan Vita Hästen. Förra säsongen var Asplöven ett mediokert bortalag, och var inget lag som skrämde när laget kom på besök. Skillnad är det på årets säsong då Asplöven har på sex bortamatcher tagit nio poäng vilket gör laget till seriens fjärde bästa bortalag. Detta via en statistik på tre segrar och tre förluster. Asplöven har på lagets fem senaste bortamatcher tagit två raka segrar och förlorat de tre innan.

Tre segrar för BIK Karlskoga förra säsongen. Fjolåret möttes lagen fyra gånger. Två hemmamatcher vardera och BIK Karlskoga vann båda sina och tog en bortaseger. Sen Asplöven tog steget upp till Hockeyallsvenskan har laget åkt ner fyra gånger till Karlskoga för att spela seriespel. Gemensamt har det resulterat i fyra förluster och inte ens ett ynka poäng har laget lyckats plocka med sig. BIK Karlskoga normalt starka hemmaspel blir nyckel till matchen? Asplöven har fyra raka segrar, varav två av dessa har kommit på bortaplan. Men jag tror att det tar stopp mot BIK Karlskoga. Detta på grund av att BIK Karlskoga är ett i regel starkt hemmalag och veteranen Christian Berglund leder sitt lag bra och laget studsade tillbaka direkt senast genom att då slå serieledarna Vita Hästen. Nu kommer dom nya serieledarna på besök och bara det är en ny morot att vinna. Dock saknar laget viktiga pjäser som Näslund men laget är trots allt slagkraftigt. Asplöven med fyra raka segrar men har fyra raka förluster mot BIK Karlskoga på bortaplan i seriesystemet. BIK Karlskoga är på uppgång och med fyra segrar på lagets fem senaste hemmamatcher är ett starkt facit. Samtidigt möter laget nu ett Asplöven som är i en position laget verkligen inte är van vid och all uppmärksamhet är troligen till större nackdel än fördel för Haparanda-gänget då alla vill veta hur länge laget ska kunna leverera.

Ett BIK Karlskoga som trivs i Nobelhallen och är obesegrade mot Asplöven på hemmaplan och trivs bra mot Asplöven. Jag tror BIK Karlskoga tar femte raka hemmasegern mot Asplöven och därmed sätter stopp för serieledarnas segersvit. Jag väljer att spela BIK Karlskoga som segrare till 2,16 hos Comeon.

  • Match: BIK Karlskoga – Asplöven
  • Speltips: BIK Karlskoga
  • Odds: 2,16 @ ComeOn
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 16/10, 19.00

SpelbolagBonusLänk
comeon1750 kr
Spela här!

Lämna ett svar