Linköping – Brynäs

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Svenska Hockeyligan dundrar vidare i årets tråkigaste månader. Gävlelaget Brynäs åker ner till Saab Arena för att möta Linköping i årets andra möte lagen emellan. Första matchen var jämn och tät där Brynäs vann efter förlängning. Får vi en liknande match ikväll?

Linköping kommer till spel med inte mindre än fyra raka förluster i ryggen. I lagets senaste match mot Växjö på bortaplan tog Linköping ledningen inte mindre än tre gånger, 0-1, 1-2 och 2-3. Men Växjö vände till en 4-3 ledning efter den andra perioden. I den tredje perioden spelade Linköping riktigt bra och hade chans på chans. Kvitteringen skulle däremot komma till slut. Med endast trettioåtta sekunder kvarav matchen skickar J. Taffe in 4-4 och räddar poäng åt Linköping. Växjö fick dock sista ordet när laget avgjorde i förlängningsspelet med blott trettiofyra sekunder kvar och vann med 5-4. Skrattar bäst som skrattar sist eller hur heter det? Poängen innebar att Linköping gick upp på sjutton poäng efter tretton spelade omgångar och placerar sig på en åttonde plats i tabellen. Med fyra poäng bakom motståndet för kvällen Brynäs som innehar den sista direktplatsen till slutspelet. Linköping är det lag i SHL om vi räknar gjorda och insläppta mål tillsammans får vi ihop totalt sjuttiosex mål på tretton matcher och därmed snittar Linköping sina matcher med 5,84 mål. Framåt snittar laget2,84 mål per match. Hemma i Saab Arena så har Linköping spelat sex matcher. Det har resulterat i tolv inspelade poängoch en statistik på fyra segrar, 2 förluster och en målskillnad på 17-11. Det ger ett snitt på 2,83-1,83 mål per match. Vilket gör Linköping till seriens sjätte bästa hemmalag. Linköping’s senaste hemmamatch var mot Modo.  En match laget förlorade med 2-1. Noterbart att det var första gången på fyra matcher Linköping gick under 2,5 mål på hemmaplan. Linköping kommer till spel med samma lag som senast mot Växjö förutom Claes Nordén som är sjuk och ersätts preliminärt av Mathias Karlsson.

Brynäs kunde inte bygga vidare på sin segersvit på två raka matcher i förra omgången när Skellefteå kom på besök. Skellefteå kom och körde över Brynäs i två perioder och ledde välförtjänt med 3-0. Brynäs spelade upp sig i den tredje perioden och kunde reducera men närmare än så kom aldrig laget och föll med 1-3. Trots förlusten så behöll Brynäs sin sjätte plats. Med tjugoen inspelade poäng på tretton matcher har laget samma poängantal som femman Växjö men ett mer än sjuan och överraskningslaget  Örebro. Brynäs har en målskillnad på 33-32 vilket ger laget ett snitt på fem mål per match och släpper i snitt in 2,46 mål per match. Men det är framförallt på hemmaplan Brynäs har spelat sin bästa hockey. Bortaspelet är lite mer svajigt och laget har på sina sex spelade bortamatcher två segrar, fyra förluster och en målskillnad på 10-17. Vilket ger ett snitt på 1,66-2,83 mål per match. Brynäs är med dessa siffror seriens åttonde bästa bortalag. Noterbart är att Brynäs har på lagets sex spelade bortamatcher släppt in mer än 2,5 mål i fyra av dessa sex.  Saknas i Brynäs: Jesper Ollas, Sondre Olden, Oskar Linblom och Jonas Johansson.

Med ett Linköping som jagar en seger efter ett gäng nederlag, och som spelade bra i förra bortamatchen mot svårspelande Växjö. Att få möta Brynäs då på hemmaplan är goda möjligheter ett vända på skutan men jag litar inte på lagets försvarsspel fullt ut utan liter mer på hemmalagets förmåga på att kunna göra mål på hemmaplan och mål på motståndarna Brynäs. Med över 2,5 mål i tre av lagets fyra senaste hemmamatcher mot Brynäs samt att laget löste även över 2,5 mål i första mötet mot Brynäs på bortais gör att jag väljer att spela Linköping över 2,5 mål till 1,70 hos betsafe.

  • Match: Linköping – Brynäs
  • Speltips: Linköping över 2,5 mål
  • Odds: 1,70 @ betsafe
  • Insats: 4/5 units
  • Spelstopp: 23/10, 19:00

SpelbolagBonusLänk
betsafe1500 krSpela här!

Lämna ett svar