Frölunda – Linköping

The following two tabs change content below.
En bettingnörd som har stort intresse för hockey. Har älskat betting under hela mitt liv. Hockeyn är det jag lever för. Mitt största fokus ligger på NHL och svensk ishockey.

Latest posts by Heden (see all)

Dela tips:

Frölunda gick till uppehåll med en otroligt dålig trend. Laget förlorade och förlorade. Nu startar säsongen om igen efter julledigheten och Frölunda får ta sig an Linköping på hemmaplan. Ett lag Frölunda har haft det hyfsat lätt emot den här säsongen. Frågan är om det går lika bra den här gången? Frölunda gick som sagt till uppehåll med massor utav förluster. Det blev inte bara en eller två utan laget radade upp fem raka nederlag. I den sista matchen innan ledigheten föll laget mot Leksand med 2-1 efter övertid på bortaplan. En match som ett Frölunda med gott självförtroende hade vunnit men var ett lag i en negativ trend och med stora problem att göra mål. Förlusterna har sett till att Frölunda har stannat av i jakten om förstaplatsen i tabellen. Nu har laget hela elva poäng upp till serieledande Skellefteå. Frölunda har femtiotre poäng efter trettio spelade omgångar och befinner sig på en andra plats i tabellen. Dock är HV71 hack i häl och är bara två poäng bakom göteborgarna. Däremot är hemmaspelet något Frölunda kan förlita sig på. Laget har efter fjorton hemmamatcher tagit tjugoåtta poäng och har endast gått poänglösa i två av dessa fjorton matcher. Det gör Frölunda till seriens sjätte bästa hemmalag. Frölunda förlorade sin senaste hemmamatch mot Skellefteå med 1-2. Det var lagets första förlust efter fem raka hemmasegrar. Frölunda kommer till spel med en skadefri trupp men saknar ett gäng spelare som är på JVM. Dessa herrar: Anton Blidh, Artturi Lehkonen och Fredrik Bergvik.

Linköping avslutade mindre imponerande. Först blev det ett rejält bottennapp hemma mot Växjö med en svidande 0-6 förlust. Även matchen efteråt skrevs som en tung förlust då Linköping än en gång föll på hemmaplan mot Modo med 1-2 efter förlängning. Dom två förlusterna gjorde att Linköping kom av sig lite i jakten på dom absoluta topplaceringarna i tabellen. Men med en stark form innan så har laget hittat sig upp på en fjärde plats med fyrtioåtta inspelade poäng efter trettio matcher. Linköping är just nu bara tre poäng bakom serietrean HV71 men har bara ett mer än femman Örebro. Bortaplan är absolut inget drömställe för Linköping att vara. Laget är känt för att vara otroligt hemmastarka och bortaspelet fungerar inte den här säsongen heller. Laget har dock radat upp tre raka seger nu på bortais. Noterbart är att samtliga matcher har slutat oavgjort efter fulltid. Linköping har tack vare segrarna på slutet spelat ihop fjorton poäng på fjorton bortamatcher och är seriens tionde bästa bortalag. Linköping vann sin senaste bortamatch mot HV71 med 2-1 efter straffar och var lagets fjärde match av dom fem senaste bortamatcherna med poäng i. Linköping kommer till spel nyförvärvet och hemvändaren Mattias Bäckman annars saknas bara Gustav Forsling och Jakub Vrana som är på JVM.

Säsongens tredje möte.
Dom två tidigare matcherna har spelats på varsin hemmaarena. Det gemensamma är att Frölunda har gått segrande ur båda mötena. Den första matchen slutade med en 4-1 seger hemma i Scandinavium medan den andra matchen vanns i Saab Arena av Frölunda med 3-2.
Det har gjort att Frölunda har kunnat lagt lite plåster på såren sen uttåget mot Linköping i slutspelet förra säsongen.

Två lag som vill sätta stopp på sin förlustrad.
Framförallt Frölunda som har radat upp fem raka förluster. Poängen och segrarna måste börja komma om laget ska kunna rå på Skellefteå om plats ett i tabellen. Jag tror att vändningen kommer komma idag. Detta på grund av att Frölunda har en helt skadefri trupp. Laget saknar tre ungdomar som är på JVM men är trots det ett otroligt starkt lag den här säsongen. Hemmaspelet har sett otroligt bra ut och segrar tas efter varandra och poängen spelas in. Skillnad är det för Linköping som är ett känt taskigt bortalag och det är inte där laget tar massor av poäng. Speciellt inte mot Frölunda. Frölunda brukar i regel ha lätt mot Linköping och har tre av fem segrar mot laget i dom fem senaste hemmamatcherna (slutspel ej medräknat) och har två segrar i lagens två möten den här säsongen.
Linköping blir en passande uppgift för Frölunda att vända sin negativa trend emot och att ha haft nästan två veckor att rannsaka om vad som gick fel, kommer vi sannolikt få se ett mycket hungrigare hemmalag som ger sig ut på jakten om förstaplatsen.

Mitt spel blir därmed Frölunda som segrare till 2,06 hos ComeOn.

  • Match: Frölunda – Linköping
  • Speltips: Frölunda (1)
  • Odds: 2,06 @ ComeOn
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 26/12, 16:00

SpelbolagBonusLänk
comeon1750 kr
Spela här!

Lämna ett svar