Liverpool – Swansea

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Premier League-fotbollen sparkas vidare där helgens omgång avrundas med denna kvällsmatch som även blir det sista för året. Vi beger oss till den röda delen av Merseyside och Anfield där Liverpool ska ta sig an ligans walesiska bidrag med Swansea som motståndare. Testar två spel, bland annat ett högre odds som, även om det kanske inte räcker för en fullpoängare, så vill jag eventuellt ge bortalaget bättre möjligheter till att slå in två bollar.

Liverpool hade faktiskt två relativt bra insatser i ryggen mot både Manchester United och Arsenal men lyckades inte få med sig en poäng från dessa matcher. Med det kompenserades man dock med en fullpoängare i bortamötet med Burnley utan att stå för någon större prestation där man dessutom lyckades hålla nollan intakt. ”Reds” har som bekant inte lyckats följa upp fjolårets briljanta säsong som nästan toppades med en ligatitel och även om det framförallt är anfallsspelet från föregående säsong som inte har infunnit sig, där de främsta orsakerna är relativt enkla i och med att varken Luis Suarez eller Daniel Sturridge finns att tillgå, samtidigt visar man alltjämt upp samma tendenser till att släppa till något för enkla mål i vissa tillställningar. När man inte får utdelning för sitt sätt att bibehålla bollen inom laget samtidigt som pressen på motståndets dito misslyckas blir man något sårbart där man även har frågetecken på målvaktsposten där Simon Mignolet blev petad (återkommer dock till kvällens match) för någon vecka sedan. Skiftet till att utgå med tre mittbackar har fungerat väl med ett samlat lag, men man har blivit straffat när man inte har lyckats vinna bollen högre upp i banan och framför den backlinjen. I matcherna mot exempelvis Man Utd och Arsenal släppte man till relativt lite avslut, i jämförelse med antalet insläppta, där man ändå fick hämta ut 5 bollar över 180 minuters spel. Medan man har gått någorlunda okej mot lag man ska besegra så har man haft desto större svårigheter mot tabellens nuvarande övre halva där man endast har lyckats hålla nollan intakt vid ett tillfälle över 8 matcher med 15 insläppta mål som följd. Hemmalaget kommer, utöver Sturridge på topp som har saknats sedan säsongsinledningen, till spel utan Dejan Lovren, Glen Johnson och Brad Jones. Frågetecken på Joe Allen. Jon Flanagan är långtidsskadad sedan tidigare.

Swansea, som har 3 poäng mer än kvällens motstånd, stod för en strålande inledning innan man föll tillbaka något där man har varit något ojämnt med poängproduktionen. Bättre på slutet med dubbla 1-0 vinster mot Hull och nu senast mot Aston Villa under annandagen, utan att spela särskilt bra, där man kompenserades något då man hade gjort sig förtjänt av ett resultat från hemmamötet med Tottenham. Rent individuellt är jag alltjämt något frågande till försvarslinjen, och även om man inte levererar någon märkvärdig mängd med mål så har man ett antal intressanta och skickliga spelartyper från mittfältet och framåt. Många potentiella poängspelare med bra speluppläggare centralt samt kvicka wingers som kan göra sina gubbar i en-mot-en situationer, utöver en formstark Wilfried Bony i spetsen som är den spelaren som under 2014 har stått för flest mål i Premier League. Man är tryggt i sitt grundspel och skickligt på att hitta kombinationer i den sista tredjedelen av banan. Swans har, under säsongens gång, lyckats göra två mål på bortaplan mot både Chelsea och Manchester United där man även gjorde sig förtjänt av mer än ett mot Manchester City där jag alltjämt hävdar att man tjänar på att inte behöva gå upp mot lägre placerade försvarslinjer, något jag misstänker att man inte kommer behöva ikväll heller. Bortalaget har två frågetecken på Jefferson Montero och Leon Britton, i övrigt är truppen intakt. Bortalaget har alltså lyckats med det här mot bättre motstånd under säsongens gång och till närmare 4 ggr är det värt att ge det ett nytt försök. Testar en låg insats på Swansea att göra två mål i matchen.

  • Match: Liverpool – Swansea
  • Spel: Swansea över 1,5 mål
  • Odds: 3,75 @ bet365
  • Units: 2/10
  • Spelstopp: 21.00 29/12

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar