Varberg – Nybro

The following two tabs change content below.
En bettingnörd som har stort intresse för hockey. Har älskat betting under hela mitt liv. Hockeyn är det jag lever för. Mitt största fokus ligger på NHL och svensk ishockey.

Latest posts by Heden (see all)

Dela tips:

Idag är det möte i den södra forsättningsserien av hockeyettan och Varberg tar emot Nybro. Normalt sett hade jag nog tänkt att värdet låg på Nybro, men magkänslan säger ifrån och tror det är lite fördel för hemmalaget. Det är en otroligt viktig match och alla poäng är viktiga i det här läget.

Varberg har gjort en klart godkänd säsong som nykomligar i den tuffa söderserien. Man kom på åttonde plats och hade ett hett race Halmstad, KRIF och delvis Nybro om en femteplats. Jag tror faktiskt det är första gången den här säsongen jag rekar Varberg. Någon gång tror jag att jag gått emot dem, men idag gör jag tvärtom och hoppas på en vinst. Man har spelat ganska tight på hemmaplan och det bör vara en liten fördel. Man är vana och kan kontrollera matcher på hemmaplan och i en sån här viktig match så tror jag det blir viktigt. Laget man har är helt okej och man har en ganska gammal forwardslinje för att vara division ett. Nu har visserligen inte alla rutin från hocckeyettan, men det åldern ligger bra till och man borde kunna utnyttja att man är ett lite äldre lag. Man har bland annat Jari Tolsa i laget som har trappat ner lite sedan sin tid i högstaligan och nu är till stor nytta för detta Varberg. Det är också en styrka att man oftast är med i alla matcher och målen glider sällan ifrån. Just i det här läget är det viktigt och jag tror på en jämn match. Varberg avslutade grundserien i höstas riktigt bra och har startat fortsättningsserien på ett lysande sätt. Man vann först borta mot Mörrum med 6-4 och sedan åkte man till Kallinge och tog en poäng, vilket jag ser som otroligt starkt då KRIF kanske är serien absolut bästa lag. Senast slog man Dalen hemma efter en övertygande insats. Jag tycker man har goda chanser att vinna ikväll. Varberg vann höstmötet på hemmaplan med 4-2.

Nybro har gjort en helt okej säsong hittills trots att man har haft lite skadebekymmer, vilket kanske har satt stopp för en del. Grundserien avslutades som nummer fem i tabellen, före bland annat KRIF. På pappret har Nybro ett ganska okej lag. Jag tycker faktsikt att det är ganska jämnbra med Varbergs trupp. Skillnaden under grundserien skulle jag vilja säga var spelet på hemmaplan och en enskilda spelaren Rickard Palmberg. Hemmaspelet har alltid varit bra för Nybro, iallafall de senaste säsongerna. Den här säsongen vann man 8 av 11 möjliga hemmamatcher och det får anses som starkt. På resande fot lyckades man endast vinna tre matcher under hela säsongen och det är väl en av mina anledningar. Man är ett annat lag på bortaplan än vad man är hemma. Första matchen förlorade man faktiskt hemma med 3-1 mot Halmstad. Försvarspelet såg sådär ut och det skulle visa sig att man fick problem borta mot Olofström i matchen efter. Man vann tillslut med 6-5 efter förlängning, men återigen var det försvarsspelet som satte vissa käppar i hjulen. Senast kom dock en skön vinst då man slog Dalen hemma med 7-2. Resultatet ska inte ha speglat matchbilden och målvakten Sebastian Andersson stod för en otroligt insats i kassen framför ett återigen ganska virrigt försvar. Det känns som att man måste höja upp sig rejält för att gå vinnande ur denna match. Jag tycker även att tappet av Palmberg till Södertälje kommer märkas av. Han var deras överlägset bästa spelare.

Fördelen av hemmaplan och ett Varberg som öppnat övertygande bör avgöra detta. Nybro är ett okej lag och det kommer säkerligen bli ganska jämnt, men jag tycket Varberg bör vara favoriter här. Mitt spel blir alltså Varberg ML till oddset 1.84 hos betsafe. Insatsen blir 4 units.

  • Match: Varberg – Nybro
  • Speltips: Varberg ML
  • Odds: 1.84 @ betsafe
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 7/1, 19.00

SpelbolagBonusLänk
betsafe1500 krSpela här!

Lämna ett svar