Linköping – Skellefteå

The following two tabs change content below.
En bettingnörd som har stort intresse för hockey. Har älskat betting under hela mitt liv. Hockeyn är det jag lever för. Mitt största fokus ligger på NHL och svensk ishockey.

Latest posts by Heden (see all)

Dela tips:

Det vankas toppmatch i SHL när tabelltrean Linköping tar emot serieledande Skellefteå hemma i Saab Arena. Linköping har två raka segrar mot Skellefteå, och båda lagen har stark form. Det skiljer i dagsläget fjorton poäng mellan lagen. Frågan är om det är Linköping som kommer knappa in eller kommer Skellefteå rycka ännu mer?

Linköping har klättrat uppåt i tabellen. Mycket tack vare lagets spel den senaste tiden då segrarna har avlöst varandra. I sin senaste match besegrades Leksand med 3-2 på bortais. En match där Linköping hamnade i ett tidigt underläge men tack vare en sen reducering i den första perioden kunde Linköping vända på steken, trots att laget inte gjorde sin bästa match för säsongen. Laget gjorde två mål under mellanakten och kunde därefter hålla undan och vinna. Det blev därmed lagets andra raka seger och har på sina fem senaste matcher plockat poäng i fyra av dessa. Det leder till att Linköping har spelat ihop tio poäng på dessa matcher och är därefter seriens formstarkaste lag. Med en bra form och bra med poäng på slutet har Linköping fått ihop sextio pinnar efter trettiosex omgångar. Det gör att Linköping befinner sig på en tredje plats i tabellen med samma poängantal som fyran Frölunda. Det är bara tre poäng upp till tvåan HV71. I Saab Arena går Linköping starkt den här säsongen. Laget lyckades sätta stopp för sin tre matchers långa förlustsvit på hemmaplan när laget besegrade HV71 med 5-2 i den senaste hemmamatchen.Linköping har hittills spelat ihop trettioåtta poäng på arton hemmamatcher och är seriens tredje bästa hemmalag. Det efter en statistik på tolv segrar och sex förluster, varav två efter övertid/straffar, Linköping har i stort sett hela truppen tillgodo när målvakten D. Rautio har börjat träna.

Skellefteå lyckades att vinna sin senaste match hemma mot Luleå. Hemmalaget gick fram till en 2-0 ledning efter en mållös första period och det såg stabilt ut. Men Luleå kom igen under slutakten och kunde kvittera till 2-2. Skellefteå lyckades göra 3-2 från ett skott som Luleå’s målvakt borde ha tagit. Skellefteå spikade sedan slutresultatet 4-2 i öppen kasse. Laget tog därmed sin tredje raka seger och fortsätter att rycka i toppen. Skellefteå har tagit nio poäng på lagets fem senaste matcher och är seriens fjärde formstarkaste lag. Skellefteå leder serien överlägset och står på sjuttiofyra poäng efter trettiosex spelade omgångar. Laget har hela elva poäng fler än tvåan H71 och det är fjorton ner till tredjeplacerade Linköping. Bortaspelet har varit bra under säsongen. Skellefteå har spelet arton bortamatcher och har på dessa matcher nio segrar, varav en efter övertid/straffar och nio förluster, varav fyra efter övertid/straffar. Det leder till att Skellefteå har spelat till sig trettio poäng på resande fot och är därmed seriens bästa bortalag. I lagets senaste bortamatch besegrades Färjestad med 3-2. Det var Skellefteå’s andra raka bortaseger och den tredje på lagets fem senaste bortamatcher. Axel Holmström och Sebastian Aho, samt Pontus Petterström är ännu inte tillbaka sen JVM. Nick Sörensen och Kirill Kabanov är fortsatt skadade.

Säsongens fjärde möte av fem. Men lagen har redan möts fem gånger under säsongen. Detta efter att lagen stötte på varandra under slutspelet i Champions Hockey League. Där vann lagen en varsin match på bortaplan under ordinarie tid. På lagens tre möten i SHL har det slutat med att den första matchen vann Skellefteå med 4- 1 på hemmaplan. I den andra matchen vann Linköping med 3-1 på hemmaplan.
I det senaste mötet vann Linköping med 2-1, men denna gång togs segern på bortaplan. Linköping har alltså 3-2 i inbördes möten den här säsongen.

Där hemmaplansfördelen kan komma att bli avgörande. Speciellt för Linköping som är otroligt starka på hemmaplan. Laget besegrade HV71 där senast med 5-2 och det efter att ha vänt ett 1-2 underläge under den tredje perioden. Linköping har fortsatt att trumma på och är seriens formstarkaste lag för stunden. Medan jag tycker Skellefteå har haft mycket medstuds med sig på slutet. Laget var rejält utspelat mot Färjestad i sin senaste bortamatch, men tack vare reduceringen till 1-2 kunde laget resa sig när Färjestad blev något stressade i försvarsspelet. Skellefteå har lyckats vinna många matcher på slutet trots dåligt spel och det kommer inte hålla länge till. Inte när ett hungrigt Linköping kommer till spel med två raka segrar och vill fortsätta sin klättring i tabellen. Ett hemmastarkt Linköping som har gjort det bra mot Skellefteå den här säsongen och har vunnit lagens två senaste möten i serien. Skellefteå har fortsatt några spelare borta medan Linköping har nästintill en helt skadefri trupp och En lördagsmatch med laddade hemmafans som kommer ge allt för hemmaseger. Mitt spel blir därmed Linköping som segrare inklusive övertid och straffar till 1,90 hos bet365.

  • Match: Linköping – Skellefteå 
  • Speltips: Money line Linköping
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 10/1, 16:00

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar